Sarıyer Belediye Başkanı Şükrü Genç, Sarıyer sınırları içinde bulunan Türkiye'nin en köklü sivil toplum örgütlerinden biri olan Darüşşafaka Cemiyeti’ni ziyaret ederek, kurumun çalışmaları hakkında bilgi aldı.

Belediye Başkanı Şükrü Genç’in yanı sıra Sarıyer Kaymakamı Ömer Karaman, Sarıyer İlçe Emniyet Müdürü Ramazan Emekli, ilçe protokolü ve yerel basın mensuplarının da katıldığı ziyarette, Darüşşafaka Cemiyeti Yönetim Kurulu Üyesi B. Fırat Tekin ve cemiyet yöneticileri konuklarını kahvaltılı toplantıyla ağırladı.

Babasını kaybetmiş, maddi olanakları yetersiz olan çocuklara 1863 yılından bu yana kaliteli bir eğitim fırsatı sunmayı amaçlayan ve bu yönde önemli başarılara imza atmış Cemiyet’in Darüşşafaka’daki tesislerinde gerçekleştirilen kahvaltıda, Darüşşafaka Cemiyeti’nin yürüttüğü faaliyetler, sosyal projeler ve belediye başta olmak üzere kurum ve kuruluşlarla yapılabilecek ortak çalışmalar hakkında fikir alışverişinde bulunuldu.

Kahvaltıya, Sarıyer Belediye Başkan Yardımcıları Şinasi Yalçın, Recep Yel, Sevgi Atalay, Sarıyer Belediye Meclis Başkan Vekili Adnan Ayber, Sarıyer Cumhuriyet Başsavcısı Hüseyin Baş, İstanbul İl Tarım Müdürü Ahmet Kavak, Sarıyer İlçe Milli Eğitim Müdürü Abdullah Nurkan, Sarıyer İlçe Gençlik ve Spor Müdürü Namık Şişman, Yeniköy Spor Kulübü Başkanı Ali Düşmez, Sarıyer Belediye Meclis Üyeleri Gökhan Zeybek ve Hacı Mehmet Bayraktar da katıldı.

Yoğun görüş alışverişinin yaşandığı kahvaltının ardından toplu halde cemiyetin tesisleri, gezilerek tesislerdeki faaliyetler hakkında bilgi alındı.

Ayrıca, kahvaltıya Avrupa Birliği Comenius Programı çerçevesinde Sarıyer’e gelerek yerel yönetim uygulamaları hakkında bilgi alan yabancı eğitmenler ile Ali Akkanat Anadolu Lisesi öğretmenleri de katıldı. İsveç, Almanya, İtalya, İspanya, Estonya’dan gelen ve beş gündür ilçemizde konuk olan öğretmenlere Sarıyer ve Sarıyer Belediyesi’nin faaliyetleri hakkında bilgiler aktarmanın yanı sıra Sarıyer’i anlatan sunumların yer aldığı CD’ler hediye edildi.

Haber: İstanbul Times  Sarıyer İlçe Temsilcisi Nurettin Koç

Editör: TE Bilisim