Küçükçekmece Belediyesi hizmet binasında gerçekleşen ziyarette Halkalı Gümrüğü başta olmak üzere ilçede gerçekleşen gümrük faaliyetleri konuları ele alındı.

“HALKALI’DAN ÇATALCA’YA TAŞINACAK”

Halkalı’da bulunan gümrük dolayısıyla vatandaşların sıkıntı yaşadığını belirten Temel Karadeniz, “Gümrük bir ülke için vazgeçilmez bir faaliyettir. Gümrük bir ülkenin ekonomisinin can damarıdır. Ticaretin kalbidir. Bu nedenle gümrükler çok sık denetlenmeli, hiçbir yanlışa mahal verilmemeli ”dedi. Halkalı Gümrük Müdürü Osman Bölükbaşı Dara ise Küçükçekmece Belediye Başkanı Temel Karadeniz’e misafirperverliğinden dolayı teşekkür ederek, Halkalı’da bulunan gümrüğün 5-6 ay sonra Çatalca’ya taşınacağını söyledi. Ziyarette Halkalı Gümrüğü Bölge Amiri Celal Solak da hazır bulundu.

AMAÇ YASA DIŞI GİRİŞ ÇIKIŞLARI ÖNLEMEK

Gümrük İşbirliği Konseyi'nin ilk kez toplandığı 26 Ocak 1953 tarihini hatırlamak, toplumda gümrüklerin işleyişi hakkında farkındalık oluşturmak amacıyla kutlanan Dünya Gümrük Günü'nün bu yılki teması 'Koordine Sınır Yönetimi' olarak belirlendi. Koordine sınır yönetimi kavramı sınır yönetimi konusunda koordinasyon, işbirliği ve ortak politikaları ifade ediyor. 1953 yılında kurucu üye olarak katıldığımız Gümrük İşbirliği Konseyi, 1994’ten bu yana Dünya Gümrük Örgütü çatısı altında faaliyet gösteriyor. Sınır yönetimi, ülkeyi ulusal güvenlik, ulusal ekonomi ve toplum sağlığına yönelik tehlikelere, ayrıca yasa dışı insan ve eşya giriş-çıkışlarına karşı korumayı amaçlıyor.
 
Editör: TE Bilisim