Mehmet Akif Ersoy İlköğretim Okulu’nda gerçekleşen programı, Küçükçekmece İlçe Kaymakamı Harun Kaya, Küçükçekmece Belediye Başkanı Temel Karadeniz, Küçükçekmece İlçe Milli Eğitim Müdürü Cemal Yılmaz başta olmak üzere pek çok öğretmen, öğrenci ve veli izledi.

KÜÇÜKÇEKMECE’YE OKUL MÜJDESİ

İstiklal Marşı ve saygı duruşunun ardından söz alan Harun Kaya, tüm öğrenci ve öğretmenleri tebrik ederek “Hem öğretmenlerimiz hem öğrencilerimiz çok yoruluyor. Bu arada onlara okulu özletmeliyiz. Sosyal aktiviteler yaparak boş zamanlarını değerlendirmeliler. Bu nedenle çok fazla ödev vermesin öğretmenler çocuklara.”dedi. “Bizim bir kampüs okul projemiz vardı. İçinde Fen Lisesi’nin de olduğu okullar kompleksini Küçükçekmece’ye kazandıracağız inşallah ”diyerek müjde de veren Harun Kaya, çocuklarının başarılarının sadece karneyle değerlendirilmemesi gerektiğini ifade etti.

“KARNELER ANNE VE BABALARA VERİLİYOR”


Temel Karadeniz ise, karnelerin çocuklara değil, aslında anne ve babalara verildiğinden bahsederek, “Çocuklarınızı başka çocuklarla kıyaslamayın, onlar sizi başka anne, babalarla kıyaslıyorlar mı? Karneleri ders başarılarını gösteriyor ancak, ileride kimin başarılı olup olmayacağını bilemeyiz” diye konuştu. İlçe Milli Eğitim Müdürü Cemal Yılmaz ise, “Çocuklarınızın karnelerini değerlendirirken onların sadece notlarını göz önüne almayın, onların kişiliklerine, kendilerine önem verin.”dedi.

TEMEL KARADENİZ KARNE DAĞITTI


Konuşmalar sonrasında ise protokol üyelerinin öğrencilere karnelerini vermesi renkli görüntülerin yaşanmasına neden oldu. Öğrenciler ise protokol üyelerine çiçek takdim ederek teşekkür etti. Ayrıca Halkalı ve Sefaköy Bilgi Evi öğrencileri de karnelerini protokol üyelerinin elinden aldı.

Programda okul öğrencileri ‘Yedi Yöre’, ‘Karadeniz Yöresi’ Halk Oyunları gösterileri ile büyük beğeni toplarken, ‘İzmir Marşı Müzikali Dans Gösterisi’ ve okudukları şiirlerle de katılımcıları kendilerine hayran bıraktı.
 
Editör: TE Bilisim