Meslek Birliği Başkanları Tutuklu Gazetecilerden dolayı mutsuz olduklarını ifade etti

İlk konuşmaya İstanbul Yerel Gazeteciler Dernek Başkanı Mehmet Mert ve yerel Basın Birliği başkanı Nezir Karayün yaptı. Her iki meslek kuruluşunun başkanı gazetecilerin sorunlarını  anlattı.

Beylikdüzü Belediye Başkanı  Ekrem İmamoğlu  ise yaptığı konuşmada duayen gazeteciler Oktay Ekşi ,Pınar Türenç ve Tufan Türenç’i dinlemek adına konuşmasını kısa keseceğini ifade etti.  Başkan İmamoğlu Gazetecileri özgür olmayan bir toplumda hiç kimse özgür değildir diyerek sürekli gazetecileri  ve mesleklerini  önemsedikleri ifade etti.

Oktay Ekşi, Tufan ve Pınar Türenç birikimlerini meslektaşlarına aktardı

66 yıllık emekli gazeteci 24.dönem CHP İstanbul 3.Bölge Milletvekili Oktay Ekşi meslek hayatında kesitler sunarak bir konuşma yaptı.

Daha sonra söz alan basın konseyi başkanı gazeteci  Pınar Türenç ise dünyada en ok gazetecisi cezaevinde olan ülke olmanın utanç verici olduğunu ifade ederek  sık ssık Silivri Cezaevinde eski çalışma  arkadaşı gazetecileri ziyaret ettiğini ifade etti. 

Türenç  dayanışma içinde olalım. Kim olursa olsun tutuklu değil dışarıda  yargılanmalıdır. Mehmet ve Ahmet Altan kardeşler ne için cezaevinde olduklarını bilmiyorlar. Eğer yapılan yargılama sonucunda suçsuz bulunurlarsa bunca süredir yattıklarına ne diyeceğiz diyerek  tutuklu gazetecilerin mağdur edilmesine tepki gösterdi.

Daha sonra Abdi İpekçi ile de çalıştığını ifade eden Tufan Türenç’de  şu an sürecin gazeteciler için çok zor olduğunu ifade ederek her geçen gün mesleğimiz daha zor şartlar altında yapmak zorunda kalıyoruz dedi.

Program sonunda Beylikdüzü Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu

Editör: TE Bilisim