Başkan Genç’ten öğrencilere meslek dersi…

     Poligon Mahallesi’ndeki Kazım Karabekir İlköğretim Okulu’nu ziyaret eden Sarıyer Belediye Başkanı Şükrü Genç öğrencilere eğitim hayatını anlatarak, meslek seçimi konusunda önerilerde bulundu.

 Okulun konferans salonunda 7. sınıf öğrencileriyle bir araya gelen Başkan Şükrü Genç, öğrencilere hangi mesleği yapmak istiyorlarsa şimdiden o meslekle ilgili bilgilenmeye başlamaları gerektiğini belirterek, “Başarıyı yakalamak için herkesten çok çalışmalısınız. Unutmayın hayatta başarılı olmak sizlerin elinde. Yeter ki azimli olun ve kendinize inanın” dedi. Konuşmasına kendi eğitim geçmişinden kesitler anlatarak devam eden Başkan Şükrü Genç, “Ben de sizler gibi bu sıralardan geçerek, bu günlere geldim. Hayatta öğrendiğim çok önemli bir şey vardı, o da hayallerini gerçekleştirmek için kendine güvenmek ve emek vermekti” diyerek öğrencilere eğitim hayatları ve meslek seçimi konusunda öğütlerde bulundu.

        

 Kazım Karabekir İlköğretim Okulu 7/A sınıfı öğrencilerinin oluşturduğu ritim grubunun müzik öğretmeni Funda Uzun eşliğinde bir gösteri yaptığı toplantıda, Başkan Şükrü Genç’e güzel bir jest yapan öğrenciler Giresun yöresine ait türküleri seslendirdiler. Bu jestten dolayı öğrencilere teşekkür eden Şükrü Genç, sohbet havasında geçen toplantıda öğrencilerin sorularını cevapladı. Öğrencilerin okullarıyla ilgili isteklerini tek tek not alarak eksiklerin giderileceğini belirtti.

    Toplantının sonunda öğrencilerin kendi elleriyle yaptığı çeşitli hediyeleri kabul eden  Başkan Şükrü Genç, Burakcan Şahin adlı öğrencinin kendisine yazdığı mektubu alarak duygulu anlar yaşadı.

  Başkan Şükrü Genç ziyaret sonsunda Okul Müdürü Osman Verim, öğretmenler ve Poligon Mahallesi Muhtarı Hasan Kılıçöz ile öğrencilerin organize ettiği kokteyle de katıldı.

      Kazım Karabekir İlköğretim Okulu’ndan sonra Pınar Mahallesi’ndeki Mehmet Akif İlköğretim Okulunu da ziyaret eden Başkan Şükrü Genç, Okul Müdürü Nadir Ünal’dan okulun sorunları hakkında bilgi aldı. Ana sınıfından başlayarak ders yapılan bütün sınıfları dolaşarak, öğrencilerle bir araya geldi. Öğrencilerin yoğun ilgisinden memnuniyetini dile getiren Başkan Şükrü Genç, okulun öğrencisiyle, öğretmenleriyle ve binasıyla Sarıyer’de örnek bir eğitim kompleksi olduğunu belirtti.

 

Editör: TE Bilisim