Başkan Dr. Handan Toprak mesajında, “Her koşulda baskılara boyun eğmeden haber alma, dolayısıyla farkında olma özgürlüğümüzü beslemek adına çalışan, tarafsız, özgür, cesur gazeteciliği kendine meslek edinmiş tüm basın emekçilerinin 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü’nü kutlarım” dedi.

Toplumun vicdanı olan gazetecilerin aynı zamanda her bir vatandaşın gözü, kulağı olduğunu ifade eden Avcılar Belediye Başkanı Dr. Handan Toprak mesajının devamında; “Güçlü demokratik bir toplum için gazetecilerin rahatça görevlerini yerine getirmeleri, çalışmalarını sürdürmeleri gerekliliktir. Basın tüm toplumun haber alma hakkı açısından demokrasimizin vazgeçilmez unsurlarından biridir ve her basın çalışanı bu anlamda çok önemli bir görev yerine getirmektedir. Açık bir toplumun oluşumuna önemli katkılar sunan basın mensupları aynı zamanda herkesin kendi düşüncesini kolayca ve rahatça belirtmesine, her fikrin açıkça toplumda yer bulmasına, insan hakları ve daha birçok önemli konuda toplumun bilinçlenmesine vesile olmaktadır. Çağdaş ve açık bir toplumun tüm kuralları ve kurumlarıyla işlerlik kazanmasında basının yeri yadsınamaz bir gerçektir” şeklinde konuştu.

Mesajının son bölümünde, çok önemli süreçlerden geçtiğimiz bu günlerde basın mensuplarına gerçeklerin topluma iletilmesi konusunda çok büyük sorumluluklar düştüğünü belirten Başkan Dr. Handan Toprak, “Basın mensuplarımızca objektif, tarafsız, cesurca bir tavrın sergilenmesi ideal bir toplumun oluşumuna da katkı sağlayacaktır. Dünyadaki gelişmelerden bizleri haberdar edebilmek adına görevlerini yerine getirirken canını bile feda etmeden çekinmeden basın mensubu her bir arkadaşımızın, güçlü demokratik bir toplum için çabalarını sürdüren bu konuda emek veren tüm basın çalışanlarının 10 Ocak çalışan gazeteciler gününü kutluyor, çalışmalarında başarı ve kolaylıklar diliyorum” dedi.


 
Editör: TE Bilisim