Çatalca Belediye Başkanı Cem Kara’nın makamında yapılan toplantı da Başkan Kara Gazetecilerin sorunlarını yanıtladı. Başkan Cem Kara basın toplantılarını olağan üstü bir durum olmadığı sürece 15 günde bir tekrarlanacağını söyledi.
 
Çatalca Belediye Başkanı Cem Kara’nın makamında yapılan toplantı saat 11:00 da başladı. Toplantı’da konuşan Başkan Cem Kara “olağan üstü konular olmazsa 15 günde bir bu toplantılarımızı tekrarlayarak basınımızı bilgilendireceğiz, basın mensubu arkadaşlarımızın da sorularını yanıtlayacağız” dedi. Basın toplantısında söz alan basın mensupları geçtiğimiz hafta sonu Çatalca Belediyesi tarafından yapılan Doğa yürüyüşü ile ilgili olarak Başkan Cem Kara’ya teşekkür ettiler. Toplantı da Başkan Kara’ya Cumhuriyet Meydanının altına yapılması planlanan otopark ile ilgili projenin son durumu soruldu. Başkan Cem Kara “bu projeden vazgeçilmiş değil. Proje hazır, İBB’nin faaliyet kitapçığında bu proje tamamlanmış olarak gözüküyor. Ben hatamı söz konusu diye düşündüm ama hata yokmuş, bu proje gerçekleşecek. Bu otopark ilçemizde bir ihtiyaç” dedi. Konuşmasında meydanların bir kentin yaşam alanları olduğunun altını çizen Başkan Kara “Bir kentin yaşam alanları meydanlardır. Bende meydanları oldukça önemsiyorum, ilçemiz deki mevcut meydan yeterli değil. Bizim düşüncemize göre pazar yeri ve pazar yeri dükkanları Ziya Altınoğlu stadyumuna kadar kaldırılarak meydana dahil edilmelidir. Toplantıda ki diğer bir soru ise Çatalca’daki imarlar oldu.

Başkan Kara “Şu an beş binlik planlarımız İBB’ce revize ediliyor. Umut ediyorum Kasım ayının ilk haftasına kadar yetiştirilir. Bizde Çatalca Belediyesi olarak bir bölü binlik planları yapacağız. Tabi bu planları yapmak bir maliyet gerektiriyor. Bu planlar için Belediyemizin kasasından yaklaşık bir milyon TL gibi bir rakam harcayacağız” dedi. Başkan Kara Havuz bölgesi olarak bilinen Fevzi Çakmak mesire alanındaki son durum ile ilgili olarak ta bilgi verdi. Başkan Cem Kara “bu bölgemiz ile ilgili olarak bir proje yapılmış, proje 3 milyon TL. lik bir yatırım bütün olurlar alınmış Belediyemizin burayı kendisinin işletmesi zor, yap işlet devret modeli ile de veremiyoruz. Buranın protokolü ile ilgili bir çalışma içerisindeyiz” dedi.

Çatalca Belediye Başkanı Cem Kara son olarak Çatalca Nazım Özbay kültür Merkezinde Sinemanın da hayata geçirileceğini söyledi. Başkan Kara Sinema için iki firmanın talipli olduğunu hatırlatarak ihale ile Sinema salonun verileceğini, ihale sürecinin tamamlanmasının ardından 15 gün gibi bir süre de Sinemanın faaliyete geçeceğini söyledi. 

Editör: TE Bilisim