Başkan Çağırıcı hesap verdi

Yaptığı yatırımlarla İstanbul’un en kalabalık ilçesi olan Bağcılar’ın yaşanabilir hale gelmesi adına ciddi çalışmalara imza atan başarılı belediye başkanı Lokman Çağrıcı ve ekibi ilçenin kurucu belediye başkanı Feyzullah Kıyıklık’ın bıraktığı yerden yatırım hamlelerine devam ederek ilçenin alt ve üst yapısını modern hale getirdiler.

İstanbul Times Haber Merkezi

Çağrıcı bir taraftan ilçenin alt ve üst yapısına yatırım yaparken diğer yandan da Başbakan Erdoğan’ın  belediye başkanlarımın  sadece cadde ve sokakları yapmaları yeterli değil, aynı zamanda halkın gönlünü de yapmaları gerekir sözünü  bir talimat olarak kabul eden Çağrıcı ve ekibi Türk İslam tarihi içinde önemli bir yeri olan Şeyh Hoca Ahmet Yesevi ve balkanların bilge kralı Aliya İzzetbegoviç’i anma sempozyumları yapması halkın gönlünü yapma yolunda atılmış önemli adımlar olarak kabul ediliyor.

Başkan Çağrıcı hesap verdi

Bağcılar Belediye Başkanı Lokman Çağırıcı, 29 Mart Seçimleri’nin sen-i devriyesinde  Bağcılar Belediyesi Halk Sarayı’nda gerçekleştirilen 39’uncu İstişare Toplantısı’nda bir yıllık icraatlarını ve geleceğe yönelik projelerini anlattı.

AK Parti İstanbul Milletvekilleri Feyzullah Kıyıklık ve Ünal Kacır ile Bağcılar’daki kamu, sivil toplum kuruluşu ve siyasi parti temsilcilerinin katıldığı programda Prof. Dr. Bilal Eryılmaz “Yerinden Yönetim” konulu bir konferans verdi.

Bağcılar’ın Kamu Yöneticileri İlçe için tek yumruk

Bağcılar’da yapılan program ve etkinliklerde dikkatimizi çeken en önemli konu hiç şüphesiz ki Belediye başkanı Çağrıcı’nın  ilçenin en üst düzey mülki idare amiri olan kaymakam dahil diğer birim idarecileri ile çok sıcak samimi ve içten bir ilişki kurması neticesi ilçenin idari işlerinin hızlı ilerlemesine çok katkısı olduğunu halk tarafından takdirle karşılanıyor.İstanbul geneline yayın yapan Gazetemizin muhabirleri diğer ilçelerde öyle olaylarla karşılaşıyorlar ki Belediye kaymakamla kavgalı kaymakam  da belediye ile.Durum böyle olunca bir günde sonuçlanması gereken en basit bir yazışma ancak günler sonra sonuçlanabiliyor. Bağcılarda kurumlar arası samimiyet,güven ve şeffaflık had safhada.  

YATIRIMLARI ANLATTI

Açılış konuşmalarının ardından bir yıllık icraatları anlatan Bağcılar Belediye Başkanı Lokman Çağırıcı, bir yıl içerisinde 11 muhtarlık binasının tamamlandığını, Yüzyıl Mahallesi’nde çok güzel bir Polis Merkezi’nin inşa edildiğini anlattı.

Bağcılar’ın görünümünün değişmesi ve Avrupa Kültür Başkenti’ne yakışır bir ilçe için “Yarı Yarıya” adı altında boya kampanyası başlatıldığını söyleyen Çağırıcı, Türkiye’nin tanınmış boya firmalarıyla anlaşıldığını ve vatandaşların bu firmalardan istedikleri boyayı yarı fiyatına alarak binalarını boyayabildiklerini anlattı.

Bir yıl içerisinde 12 okula konferans salonu yapıldığı bilgisini veren Başkan Çağırıcı, ilçedeki okullar ve pek çok kamu kurumunun da bakım ve onarımının gerçekleştirildiğini söyledi.

ENGELLİLERİN BİR PARKI VAR

Başbakan Erdoğan’ın özürlü vatandaşlarımızın hayatını kolaylaştırıcı çalışmaları teşvik etmesi Bağcılar Belediye başkanı Lokman Çağrıcı’ya ilham kaynağı oldu.2009’da engellilere yönelik önemli projelerin gerçekleştirildiği bilgisini veren Çağırıcı, sadece engellilerin yararlanabileceği Sağlık Parkı’nın yapıldığını anlattı. Park içerisinde engelli çocukların oynayabilecekleri oyun sahalarının kurulduğunu söyleyen Çağırıcı, engelli vatandaşlar için projelendirilen Engelliler Sarayı’nın da tamamlanmak üzere olduğu bilgisini verdi. Engelliler Sarayı’nın toplan 16 bin 500 metrekare alan üzerine kurulduğunu anlatan Çağrıcı, binada, engelli vatandaşların, kuyumculuk, görme özürlüler için Brail matbaa atölyesi, cam atölyesi, matbaa atölyesi, seramik atölyesi, biçki dikiş atölyesi, resim atölyesi gibi çok sayıda atölyenin olduğunu söyledi. 

HANIMLAR SARAYI TAMAMLANMAK ÜZERE

Özellikle ev hanımlarının devam ettiği ve şimdiye kadar 5 bin 298 kişinin katılarak sertifika aldığı “Mutlu Yuva Huzurlu Toplum” seminerlerinin gerçekleştirildiğini anlatan Çağırıcı, ev hanımlarına yönelik Bağcılar Meydan’da inşa edilen “El Emeği Göz Nuru Çarşısı”nın da büyük oranda tamamlandığını söyledi. Binada, spor salonları, sinema ve kreşin olduğu bilgisini veren Çağırıcı, ev hanımlarının ürettikleri el işlerini burada satabilecekleri söyledi.

İSTANBUL’UN KÜLTÜR İLÇESİ BAĞCILAR

Önemli kültür sanat etkinliklerinin gerçekleştirildiğini ifade eden Başkan Çağırıcı, ilçede tiyatroya ilginin artırılabilmesi için Tiyatro Okulu’nun açıldığını anlattı. Bağcılar Belediyesi Kültür Merkezi ve Halk Sarayı’nda düzenli olarak konferanslar ve paneller düzenlendiği bilgisini veren Çağırıcı, çocuklar ve büyükler için tiyatro ve sinema gösterimlerinin yapıldığını da anlattı.

BAĞCILAR YEMYEŞİL OLUYOR

Bağcılar’daki çevre düzenlemeleri hakkında da bilgi veren Başkan Çağırıcı, Nostalji Bahçeleri Projesi’ne Güneşli Mahallesi’nde kurulan Kayası Bahçesi ile devam edildiğini söyledi. 7 yeni park yapıldığını anlatan Çağırıcı, binlerce ağaç ve yüzbinlerce çiçek dikiminin gerçekleştirildiğini söyledi.

Yaptıklarımızın Yapacaklarımızın Teminatıdır 

Gerçekleştirilen projelerin ardından, geleceğe yönelik planlanan projelere de kısaca değinen Çağırıcı, Koca Yusuf Parkı’nda güneş enerjisinden elektrik üretilerek aydınlanma sağlamaya dönük bir proje olduğunu söyledi. Çağırıcı, yeni gençlik merkezleri, yeni parklar, peyzaj projeleri, bilgi evleri ile yeni prestij projelerin gerçekleştirileceğini anlattı. Çağırıcı, geleneksel hale gelen pek çok çalışmaya da devam edileceğini ifade etti.

Konuşmasının sonunda çevre ve yönetişim alanında gerçekleştirilen çalışmalarla ilgili çok sayıda ödül alındığına da değinen Çağırıcı, “Bu ödülleri sizlerin desteği olmadan alamazdık, dolayısıyla bu ödüller sizlerindir, bu ödülleri sizlere armağan ediyorum” dedi.

 Alçak Gönüllü Başkan

Seçimlerin birinci yılı nedeni ile düzenlenen “Başkan hesap veriyor” temalı toplantı  da tüm konukları ile teker teker tokalaşan başkan Çağrıcı ilçenin tüm idarecilerini  aynı toplantıda buluşturmayı başarması da dikkate şayandı.

Divan Başkanı’nın dil sürçmesi geceye renk kattı

Tecrübeli siyasetçi divan başkanı toplantının gündemini arz erken toplantı ı sonunda yenmekleri yemeden gideriz inşallah demesi salondaki katılımcıların gülüşmesine enden oldu.Efsane belediye başkanı Feyzullah Kıyıklık yaptığı kısa  konuşma sonunda divan başkanına dönerek yemeğimizi yiyeceğiz demesi de ikinci bir gülüşmeye neden oldu.

Bağcılar Belediyesi basın danışmanı Abdullah Arıdoru,Büro çalışanı Hakkı  Kırkaya ve diğer basın bürosu personeli baştan sona basın mensupları ile yakından ilgilenerek güzel bir ev sahipliği yapmaları takdirle karşılandı.

 İstanbul Times Haber Ajansı (İTHA)

 

Editör: TE Bilisim