Başkan Aydın’dan Tatar Meslektaşlarına Belediyecilik Dersi

Türk Dünyası Belediyeler Birliği’nin (TDBB) çatısı altında faaliyet gösteren Uluslararası Yerel Yönetimler Eğitim ve Araştırma Merkezi (UYEM) Rusya Federasyonu Tataristan Cumhuriyeti yerel yöneticilerine yönelik olarak 24-30 Eylül tarihleri arasında bir eğitim programı düzenledi.TDBB’nin uluslararası alanda organize ettiği karşılıklı işbirliği, deneyim paylaşımı ve eğitim çalışmalarını kapsamında gerçekleştirdiği programın üçüncü gün toplantısına TDBB Başkanı ve Denizli Milletvekili Nihat Zeybekçi, TDBB Başkanvekili ve Zeytinburnu Belediye Başkanı Murat Aydın, TDBB Başkanvekili ve Eyüp Belediye Başkanı İsmail Kavuncu da katıldı.

Tataristan Cumhuriyeti Yetkili Temsilcisi Radik Gimatdinov, Tataristan Cumhuriyeti Belediyeler Birliği Genel Sekreteri Alexandr Baryshev ve TDBB Başkanvekili ve Eyüp Belediye Başkanı İsmail Kavuncu’nun yaptığı konuşmaların ardından kürsüye gelen Başkan Aydın, Tatarlı meslektaşlarına yerel yönetimlerin mali yapıları ve hizmetlerde kamu yararının gözetilmesi konulu bir ders verdi. Göreve geldiklerinden Zeytinburnu’nun Türkiye’nin en borçlu belediyelerinden biri olduğunu hatırlatan Başkan Aydın, “Giderleri kısıp, gelirleri arttırıcı tedbirle oluşturduğumuz bütçeyi sosyal, kültürel, spor ve eğitim gibi alanlarda akılcı projelerde kullandık.

Eskiden ‘çöpleri toplayacağız’ diye oy istediğimiz Zeytinburnululara son seçimde sosyal belediyecilikte farkındalık oluşturmayı vaat ettik” dedi.Toplanan vergilerin karşılığında hizmet üretilmezse yerel yöneticilerin tekrar seçilme şansının olmadığını belirten Başkan Aydın, “Ben Zeytinburnululara her fırsatta teşekkür ediyorum.

Çünkü onlar vergi vermese biz hizmetleri, yatırımları gerçekleştiremeyiz. Halktan aldığımız vergileri farkındalık oluşturucak, sosyal, kültürel, eğitim, spor gibi alanlarda kullanıyoruz. Halkımız kendinden alınanların kendilerine hizmet ve yatırım olarak döndüğünü görence memnun oluyor, bizlere teşekkür ediyor” şeklinde konuştu.TDBB Başkanı ve Denizli Milletvekili Nihat Zeybekçi ise bir kez gittiği Tataristan’ın güzel bir ata olduğunu kaydederek, son on yılda Türkiye’de yerel yönetimlerde çok köklü ve önemli gelişmelerin yaşandığını söyledi. 

Editör: TE Bilisim