3. kez Zeytinburnu Belediye Başkanı seçilen Murat Aydın ve 5 yıl süre ile görev yapacağı meclis üyeleri, İlçe Seçim Kurulu’ndan mazbatalarını aldı. Kalabalık bir konvoy eşliğinde önce AK Parti Zeytinburnu İlçe Başkanlığı’na ve buradan da yaya olarak Zeytinburnu Belediye Başkanlığı’na gelen Başkan Aydın’a vatandaşlar sevgi gösterilerinde bulundu. Emeği geçen herkese teşekkür eden Başkan Aydın, tüm Zeytinburnuluları kucaklayarak daha büyük hedeflere ulaşma çabasında olacaklarını söyledi.

 2 dönemdir gösterdiği başarılı performans nedeniyle Zeytinburnuluların 29 Mart Mahalli Seçimleri’nde yüzde 44.45 ile bir kez daha yetki verdiği Zeytinburnu Belediye Başkanı Murat Aydın ve meclis üyeleri bugün İlçe Seçim Kurulu Başkanı Metin Özkan’dan mazbatalarını aldı.

İlçe Seçim Kurulu Başkanı Metin Özkan ve üyelerine teşekkür eden Aydın, tutanağın Zeytinburnu ve demokrasiye hayırlı ve uğurlu olmasını diledi. Seçimi kazanmasında emeği geçen partililere teşekkür eden Başkan Aydın, kendisine bu yetkiyi veren Zeytinburnu halkına da müteşekkir olduğunu kaydetti.
Buradan partililerden oluşan konvoy ile birlikte önce AK Parti Zeytinburnu İlçe Başkanlığı'na ardından da yaya olarak Zeytinburnu Belediye Başkanlığı’na gelen Başkan Aydın'a vatandaşlar yol boyunca sevgi gösterilerinde bulundu. Başkan Aydın, Başkanlık Binası'nda kendisini karşılamaya gelen coşkulu kalabalığa hitaben yaptığı konuşmada, 29 Mart’ta halkın kendilerine geçer not verdiğini belirterek, “Zeytinburnu’nda yaşayan, Zeytinburnu’na güzellik katan, Zeytinburnu bütçesini oluşturan ve bana hayatımın en onurlu görevini veren Zeytinburnu halkına sizlerin huzurunda teşekkür ediyorum” dedi.
Son yılda Zeytinburnu’nda büyük işler başarıldığını anlatan Başkan Aydın şunları söyledi; “Zeytinburnu on yıllık süreçte neredeydi nereye geldi. Zeytinburnu’nda yaşam kalitesi hangi noktaydı, hangi noktaya geldi. Rabbime şükür ediyorum, bu bütçeyi oluşturan halkıma teşekkür ediyorum, mesai arkadaşlarıma teşekkür ediyorum. Biz sizlerle birlikte Zeytinburnu halkı ile birlikte destan yazdık. Allah’a şükürler olsun. Zeytinburnu’nda yaşama açılan sokaklar, kültür evleri, sağlık ocakları, bilgi evleri ve Zeytinburnu’nda hizmet… Ve neticesinde halkımız bize 5 yıllık bir yetki daha verdi. Onlara huzurunuzda teşekkür ediyorum, Cenab-ı Allah’a şükür ediyorum. Bize sağlık verdi, sıhhat verdi, bize imkan verdi ve bizi bu günlere bizi ulaştırdı"

Zeytinburnu’nun adeta Türk dünyasının bir kesitini oluşturduğuna dikkat çeken Başkan Aydın şöyle devam etti; “81 vilayet Doğu Türkistan, Afganistan, Kafkasya, Kırım ve Balkanlar… Tüm bu coğrafyalardan geldik. Önce komşu, sonra akraba olduk. Bu ülkenin birlik ve beraberliğine katkıda bulunduk. Allah’ıma şükür ediyorum beni böyle bir ilçede başkan yaptı. Sizlere teşekkür ediyorum bu yetkiyi verdiniz. Bu seçimlerde teşkilatımdan, ilçe başkanımızdan, yönetim kurulu üyesi arkadaşlarımdan kadın kollarında, kadın kolları başkanından, SKM’den SKM başkanından , mahalle başkanlarımızdan ve sizlerden Zeytinburnu halkından çok büyük destek aldık. Herkese teşekkür ediyorum”

10 yıllık süreçte, herkesin başkanı olmaya büyük özen gösterdiklerini ifade eden Başkan Aydın, “Zeytinburnu Belediyesi altında yapılmış yatırımların altındaki imza Zeytinburnu halkının imzasıdır. Oy veren vermeyen herkesin bu çorbada tuzu vardır, bu hizmette katkısı vardır, bu bütçede payı vardır. Bu anlayış ile hareket ettik ve bu anlayışla halkımıza hizmet etmeye çalıştık. Sonrası da öyle olacaktır. 10 yıldır beraber çalışıyoruz. Önümüzdeki süreç tecrübenin birikimin Zeytinburnu’na yapacağı hizmetin süreci olacaktır. Önümüzdeki süreç dinlenme değil çalışma süreci olacaktır. Önümüzdeki süreç koşma süreci olacaktır. Önümüzdeki süreç Türkiye’nin Zeytinburnu’nda bahis edeceği süreç olacaktır. Bu yüzden mesai arkadaşlarımın çok daha tempolu çalışmaya hazır olmaları lazımdır” şeklinde konuştu.
Yeni dönemde herkesi kucaklamaya, dertlerine derman olmaya çalışacaklarını dile getiren Başkan Aydın; “Hep beraber koşacağız… Nereye? Zeytinburnu halkını mutluluğunu arttırmaya… Nereye? Zeytinburnu’nun örnek belediye olması için daha büyük projelere imza atmaya… Nereye? Zeytinburnu’nda yaşam kalitesini arttırmaya… Nereye? Zeytinburnu’ndaki garibanın yanında olmaya… Kimsesizin kimi olmaya…” dedi.
Başkan Aydın, önümüzdeki süreçte fen ve imar alanında büyük projelere imza atacaklarını kaydederek şunları söyledi; “Kazlıçüeşmede denizin içersine yapılacak büyük yatırım, Zeytinburnu Meydanı Projesi, Marmaray, Kültür Vadisi Projesi, eğitime yapılacak olan destekler, hastaneler bunlardan bazıları. Kültürel belediyecilik ve bunun da ötesinde sosyal belediyecilik… Ekibimiz olarak bir örnek teşkil edeceğiz”
Başkan Aydın, eliyle belediye başkanlığının kapısını göstererek, “Bu hacet kapısıdır. Buraya gelen sıkışmış olan, sıkıntıda olan kardeşlerimizin yanında olacağız. Gözü yaşlı insanımızın yanında olacağız. Büyüğümüzün, garibanımızın yanında olacağız, herkesi kucaklayacağız. Buradan ağlayarak giren gülerek çıkacak. Derdine derman olmaya çalışacağız. Haklı talebi olanın bu kapıdan boş dönmemesini sağlayacağız” diye konuştu.
Kendilerine destek olanlara layık olmak için gece ve gündüz çalışma sözü veren Başkan Aydın konuşmasını şöyle tamamladı; “Sokaktaki her iki kişiden birinin oyunu aldık. Verenin de başkanıyız vermeyenin de. Zeytinburnu halkı sandıkta vicdanı ile hareket etti ve 'Durmak yok hizmete devam' dedi. Bu süreçte yanımda olan herkese müteşekkirim. Allah sizlere, Zeytinburnululara ve milletimize sıkıntı yaşatmasın”

Editör: TE Bilisim