Kartal Belediyesi Başkan Yardımcısı Mustafa Fehmi Okay, Mali Hizmetler Müdürü Oğuzhan Dumlu, Emlak İstimlak Müdürü Av. Hanzade Erdoğan ve Zabıta Müdürü Atilla İlgün’ün de yer aldığı toplantıda Başkan Altınok Öz, 2016 yılında sahil esnafına hayata geçirecekleri çalışmalar hakkında bilgi verdi. İş yeri sahipleri ve kafe işletmecilerinin katıldığı toplantıda esnafın sorunları ve sorunlar üzerinde çözüm yolları arandı. Toplantıda konuşan Başkan Altınok Öz, kimsenin kazancında ve malında gözü olmadıklarını, Kartal esnafının kazanması için çalıştıklarını belirtti.  Uygulamaya konulan kaldırım düzenlemesi hakkında fikir alışverişinde bulunulan toplantıda Başkan Altınok Öz, esnafın huzur ve güven içerisinde dükkân açtığı, binlerce kişinin de alışverişe gittiği çarşının sorunlarının tespiti, çözüm önerilerinin hayata geçirilmesinde işbirliğine ihtiyaç duyulduğunu ifade etti.
 
“Kartal’da huzurun bozulmasına izin vermem”
 
Toplantıda Başkan Altınok Öz, Kartal’da hoşgörü ve güven ile insanların huzur içinde yaşadığını vurguladı. Kartal’da huzurun bozulmasına asla izin vermeyecekleri mesajını veren Başkan Altınok Öz, konuşmasını şöyle sürdürdü: “Kartal barışın ve huzurun yeridir. Ahi Evran geleneğimiz vardır. Esnaflarımız Ahi Evran geleneği çerçevesinde faaliyet ve ticaretini yapmalı diye düşünüyorum. Bu geleneğe uygun olarak yürüdüğünüz takdirde siz kazanırsınız. Kartal kazanır. Esnaf, kanunlar kapsamında ticaretini yapmalı. Kartal Belediyesi kanunun verdiği yetkileri kullanır. Kanunların dışına asla çıkmaz. Kartal’ın bir yapısı ve dokusu vardır. O da huzur ve barıştır. Kartal’da huzur ve barışın bozulmasına asla izin vermem.”
 
“Kartalımızı genç, dinamik, aydınlık bir ilçe konumuna getirdik”
 
Göreve geldikleri 2009 yılından bu yana Kartal’ın yaşadığı fiziksel ve sosyal değişimleri aktaran Başkan Altınok Öz: “Göreve geldiğimiz 2009 yılında meydanları canlandırmak, Kartallı vatandaşlarımızı sosyal hayata dahil etmek adına; meydanlarımızı festival alanına çevirdik, sokakları aydınlattık. Karanlık nedeniyle belli bir saatten sonra sokağa çıkamayan, meydanlara inemeyen vatandaşlarımız için Kartalımızı genç, dinamik, aydınlık bir ilçe konumuna getirdik. 43 gün festival yaptık. İnsanları meydanlara indirdik. Daha önce Kartal Meydanı karanlıktı, insanlar çarşıya inerken korkuyordu. Yaptığımız çalışmalarla Kartal’ı canlandırdık. Göreve geldiğim ilk yıllarda sahilde işletmesi olan bir esnaf arkadaşımız bana geldi. Başkan’ım dışarı sandalye atabilir miyim? Dedi. At tabii ki bu sıcakta insanları içerde mi oturtuyorsun? Dedim. Aradan zaman geçti, aynı esnaf arkadaşımız beni sokaktan çevirdi. Başkan’ım kusura bakmayın heyecandan size bir teşekkür bile edemedim. Yıllardır yapmak istediğim şeydi bu. Bunu sağladığınız için size teşekkür ediyorum dedi. Diğer esnaf arkadaşlara işletmelerinize kış bahçesi yapın, halkımız da Kartal Meydanı’na insin ve bundan yararlansın dedik. Dedik ki; herkes bundan yapsın, esnafımız kazansın. Kaliteli bir yükseliş yapalım. Hem esnafımız kazandı, hem de Kartallı vatandaşlarımız daha konforlu ve kaliteli işletmelerde zaman geçirmiş oldu.” dedi.
 
Başkan Altınok Öz’ün konuşmasının ardından toplantı esnafların soru, cevap ve önerileriyle sona erdi.
  
Editör: TE Bilisim