Esenyurt’ta Zabıta teşkilatının 192. Kuruluş yıl dönümü ve Zabıta Haftası Esenyurt Belediyesi Turgut Özal Stadyumu’nda törenle kutlandı. Motorize zabıta ekiplerinin gösterileriyle başlayan törene Esenyurt Belediye Başkanı Ali Murat Alatepe, zabıta amirleri, zabıta memurları ve vatandaşlar katıldı. Başkan Alatepe tören alanına motorize zabıta ekipleri eşliğinde giriş yaptı. Alatepe, zabıta kıyafeti giyerek Esenyurt’un sağlığı, güvenliği ve huzuru için gece gündüz demeden çalışan zabıta memurlarını tek tek kutladı.

“İşimiz hizmet”

 Başkan Alatepe zabıta memurlarına hitap ederken “ Sizler benim üniformalı başkanlarımsınız. Benim halkla temasımı sağlayacak kişilersiniz. Biz bu yola ‘Emrinizdeyiz’ diyerek çıktık bu yüzden vatandaşın bir dediğini iki etmeyeceğiz. Komutanımız halk, halkımız ne derse yapacağız. Bizim işimiz insan işini kolaylaştırmak, işimiz hizmet.” diye konuştu. Esenyurt zabıta memurlarının vatandaşa karşı her zaman güler yüzlü, kibar ve saygılı bir şekilde yaklaşması gerektiğini vurgulayan Esenyurt Belediye Başkanı Ali Murat Alatepe, “Zabıta haftanızı kutluyorum.” dedi. Zabıta memurlarına her zaman kanundan yana olmaları gerektiğini söyleyen Başkan Alatepe “Bir yeri mühürleyeceksek babamızın oğlu bile olsa mühürleyeceğiz. Ama bunu güler yüzle yapacağız. Biz cebren, zorbalıkla, zorlukla ve çatma kaşla iş yapmayacağız.  Yüzü gülen insanlar olacağız. Ben halka yanlış yapmayacağımıza dair söz verdim. Biz burada Recep Tayip Erdoğan ve Ak Parti zihniyetini temsil ediyoruz. Bu zihniyetin yara almasına izin vermeyeceğim. Bu yüzden sizden beklentim yüksek.” dedi.

Kuralları tavizsiz uyguluyoruz

Esenyurt Belediye Başkanı Ali Murat Alatepe şöyle devam etti“ Biz Esenyurt’ta düzenin koruyucularıyız. Çok büyük bir iş başardık, seyyarı kaldırdık. Kimsenin ekmeğinde gözümüz yok ama biz kuralları uyguluyoruz. Burada kuralsızlığın kural olduğu bir Esenyurt’tan, kuralın kural olduğu bir Esenyurt’a geçiş yapıyoruz. Seyyarı bitirdik hurdacılara Ekim ayına kadar süre verdik. Ekim ayından sonra bu sorunda çözülecek. Esenyurt güzel bir ilçe, bu ilçeyi herkes iyi olarak bilecek, bizler de iyi olduğunu herkese anlatacağız.”

Zabıta Haftası kutlama töreni, Esenyurt Belediye Başkanı Ali Murat Alatepe ve zabıta memurlarının Turgut Özal Stadyumunda Hilal ve yıldız şeklinde gerçekleştirdikleri gösteri sonrasında son buldu. Ayrıca tören alanında Esenyurt Belediyesi Mobil Büfe aracı zabıta memurları ve vatandaşlara ücretsiz olarak hizmet verdi.  

Editör: TE Bilisim