Eski Genelkurmay Başkanı İlker Başbuğ'un, 'Silah değil boru, plan değil kağıt parçası' demesinin üzerinden neredeyse dört yıl geçti. Başbuğ çok tartışılan bu sözleri, hükümeti devirme girişimlerine adının karışması üzerine düzenlediği basın toplantısında kullanmıştı. Darbeye teşebbüs suçlamasıyla başlayan süreç Silivri'de son bulmuş, müebbet hapis cezası alan Başbuğ, sessizliğe gömülmüştü. Cezaevinden fotoğraf da vermeyen eski Genelkurmay Başkanı, Basın Konseyi tarafından ziyaret edildi. Hürriyet'ten Tufan Türenç, Başbuğ'un ziyaret sırasındaki sözlerini yazdı.

'ONLAR İÇERİDE BEN DIŞARIDA, RAHATSIZDIM'

Türenç'in aktardığına göre suçsuz olduğuna inanan İlker Başbuğ, "Vicdanen rahatım" dedi. Emrinde bulunan askerlerin de Ergenekon Davası'nda tutuklu yargılandığını hatırlatan Başbuğ "Onlar içerdeyken ben dışarda olmaktan çok rahatsız oldum" dedi.

'TUTUKLANINCA RAHATLADIM'

İşte İlker Başbuğ'un ziyaret sırasındaki açıklamalarından bazıları;

İnanılır gibi değil! Bu yöntem ile ingilizce konuşmayan kalmıyor. Nasıl mı? Tıklayın!
"Burada kaç ay, kaç gün oldu bilmiyorum. Saymadım. İlgilenmiyorum. Ama 2 yıl içindeyiz. Vicdanen rahatım. Benim emrimde çalışan arkadaşlarım tutuklanınca üzüldüm. Onlar içerdeyken ben dışarda olmaktan çok rahatsız oldum. İnanın tutuklanınca kendimi daha rahat hissettim." 
Editör: TE Bilisim