Bu durumda yaklaşık 700.000 kişi olduğu Milli Savunma Bakanlığı tarafından açıklandı.

Hal böyle olunca toplumsal bir soruna dönüştü. Çözüm yollu olarak yeni bir bedelli askerlik talebi oluştu. Başbakanımız Recep Tayyip Erdoğan, katıldığı canlı yayında bu konu gündeme geldi. Mehmet Barlas ve Sevilay Yükselir'in Başbakana bu yönde bir çalışma yapılması gerektiği, cezaların uçuk olduğu aktarıldı. Başbakanımız kendisine aktarılan durumu ve çözüm için yeni bir bedelli düşünüyormusunuz sorusuna karşılık; Başbakanımız Recep Tayyip Erdoğan; "Yeni bir bedelli olabilir, 25 yaşta düşünebilir." cevabı, toplumda büyük bir heyecan ve ümide sebeb oldu.

Daha sonra bana gelen mailler, twitler karşısında bizzat Başbakan Yardımcımız Bülent Arınç beyi arayıp gençlerin sorununu aktardım. Daha sonra Numan Kurtulmuş başkanı arayıp bir kez daha gençlerin bu sorununu dile getirdim.

Numan Kurtulmuş Başkanımız bu konuda "Profesyonel Ordu" gerekliliğinin altını çizerek, bir kez daha bedelli çıkması görüşünü paylaştı. Ayrıca Milli Savunma Bakanımızın cebi bende olmadığı için özel kalemine durumun aciliyeti hususunda bilgi verdim. Milli Savunma Bakanı verilen resmi soru önergesine cevaben; "Nisan ayında bir torba yasa gelecek, Genelkurmay'ında görüşünü alarak bedelli askerlik çıkarabiliriz." dedi.

Cennet Mekân Rahmetli abim eğitimi sebebiyle askere vaktinde gidemedi. Üstüne askerlik çağını geçirmiş olmasına rağmen evlenmesi nedeniyle zorunlu askerlik yüzünden mağdur oldu. Çocuklarını ve ailesini bırakacak kimsesi olmadığı için gitmedi ve bedelli askerlik bekledi.

O bedelli beklerken gençlerin yaşadıklarını yaşadı ve bende bizzat buna tanık oldum. O yıllarda yüreklerimizi burkan 17 Ağustos depremi meydana geldi. Deprem sonrasında meydana çıkan cari açığı kapatmak için Ecevit hükümeti bedelli çıkardı. Rahmetli abim böylelikle bu sıkıntısından bedelli askerlik yaparak kurtuldu.

Bu yüzden gençleri çok iyi anlıyorum. Bu sebeple bedelli beklentisi oluştuğu ilk günden itibaren kendilerine destek oluyorum. Lâkin bu sorun derinleştikçe, bedelli bekleyen gençlerin türlü grupların istismarına maruz kaldığını hayretle izliyorum. Başbakanımız Recep Tayyip Erdoğan'a "mektup göndereceğiz, anket yaptıracağız!" denilip gençlerden para toplanıyor. Öte yandan bir çok basın kuruluşu bunu rating amaçlı elle alıyor.

Her gün ayrı bir bilgi kirliliği doğuyor. GBT sorunu yüzünden yaşama alanları daralan gençler; "Denize düşen yılana sarılır!" misali ufacık bir ümit verenin peşinde sürükleniyor. Bedelli Askerlik Platformu adı altında gençlerin yanlış yönlendirmesi onları daha da karamsarlığa itiyor. Hayatında hiç bir özel becerisi olmayan insanlar, sosyal medya yolu ile insanları sömürüp mağdur ediyor.

Mehmet Barlas'a "Başbakana bedelli sorusu sorması için mesaj attıyoruz!" şeklinde twitler atan, resim paylaşanlar, bu smslerin ücrete tabi olduğu bilgisini gizleyerek gençlerin cebinden yüzbinlerce lira para çıkmasına sebebiyet veriyor. Bu bilinçli veyahut bilinçsiz olması gençlerin sömürüye maruz kaldığı gerçeğini değiştirmiyor.

Bu sebebe çözüme katkı yapması için üzerimde ki sorumluluk artıyor. Haliyle ilk günden itibaren verdiğim destek boyut değiştirerek devam ediyor. Gençleri twitter üzerinden uyanık olmaya davet ediyorum. Bu uyandırmalar karşısında belli bir grubun sosyal medya saldırısına maruz kalıyorum.

Bu yüzden Civanmert Başbakanımıza bedelli askerlik için bin imza toplayıp gönderdim. Gençler daha fazla sömürüye uğramasın diye mecburen Bedelli Mağurları Platformu adında bir oluşuma gittim. Gençleri sömürenlere karşı sosyal medyada elimden geldiğince uyanık olmaları için uyarıyorum. Lütfen Milli Savunma Bakanı Yılmaz'ın işaret ettiği Nisan ayı içinde bu iş çözülsün.

Bu vahim konuyu "istanbultimes" vesilesi ile bir kez daha kamu oyuna ve çözümün adresi Başbakanımız Recep Tayyip Erdoğan'ın dikkatlerine sunuyor, acilen adım atılmasını rica ediyorum.

Saygılarımla Bedelli Mağdurları Platformu Genel Koordinatörü Hekimoğlu Süleyman Özcan Gazeteci - Araştırmacı - Yazar

Editör: TE Bilisim