MHP lideri Bahçeli’nin Kürt Sorununu çözmek için başlatılan açılım sürecine tepkisi sertleşerek sürüyor. Bahçeli Başbakan’la Öcalan’ı aynı kefeye koydu. Obama'yı küstahlıkla suçladı. Cumhurbaşkanı Gül'ün Meclis'teki konuşmasını ağır dille eleştirdi.

Bahçeli, "Hükümetin başı ile İmralı canisi milletimizi ve devletimizi yıkım projesinde söylemleri ile ortak nokta ve kavramlarda buluşmuşlardır” dedi.

Yasama yılının başlamasının ardından MHP ilk grup toplantısını yaptı. Konuşmasını oturarak yapan Bahçeli’nin hedefinde yine Kürt açılımı ve Başbakan Erdoğan vardı. Bahçeli’nin konuşmalarından satır başları şöyle:

AÇILIM GEVŞİYOR


AKP zihniyeti tarafından 'Kürt açılımı' adı ile başlatılan tehlikeli siyasal gelişmelerin ülkeyi ve milleti yıkıma götürdüğü uyarısında bulunduk. Tepkiler karşısında açılım gevşeme eğilimine girdi. Başbakan, içini boşaltarak tekerleme haline getirdiği 'tek vatan, tek bayrak, tek devlet ve tek millet' sloganına yeniden sığınmak durumunda kalmıştır. Şimdilik bedel ödemeye hazır olmadığı ortaya çıkmış, uygun zamanı kollamak üzere yerinde sayarak 'fikir, siyasi ve ahlaki patinaj' yapmaya başlamıştır. Şimdi, yıkım sürecinde birbirini kollayan Başbakan ile İmralı canisinin ayrı ayrı açıklayacağı bölünme paketlerinin açılması beklenmektedir.

BAŞBAKAN'A KURULTAY ELEŞTİRİSİ
Başbakan partisinin kurultayında kendisinden beklenen açılımı gösteremedi. Bölmeye çalıştığı Türkiye'nin kutlu vatanın coğrafi sembollerini birer birer saymış ama açılımı bir türlü açamamıştır. Bölücülükle müzakereler sürerken, karanlık güçlere karşı nasıl dik durduklarını anlatmış ama açılım yine kapalı kalmıştır. Ampulle Deniz Feneri aynı kirli yolu aydınlatırken, nasıl dürüst olduklarını açıklamış fakat açılıma bu defa da girmek istememiştir. İki saat lafı dolandırmış, etrafında dolaşmış, gevelemiş, sıkıntılanmış ama açılımın adını koymaya, içini açmaya bu kez de cesaret edememiştir.

İHANET MENÜSÜ HAZIRLANIYOR
Anlaşıldığı kadarıyla İmralı canisinin yazıp cezaevi yetkililerine teslim ettiğini söylediği alternatif yıkım haritası üzerindeki incelemelerini henüz bitirememiştir. Ancak karşımızdaki bütün belirtilen ve gidişat, AKP zihniyetinin iştahla servis yaptığı İmralı canisinin ise mutfakta pişirdiği 'ihanet menüsü'nün, körüklenen açılım ateşinde dibinin tutmaması için bütün işbirlikçilerin teslimiyet kazanını karıştırmaya devam edeceklerini işaret etmektedir.

ÖCALAN-BAŞBAKAN BENZETMESİ
Bebek katilinin sürece doğrudan girerek paravanların inmeye başladığı yeni dönem içinde, Hükümetle İmralı canisinin ortak noktaları da belirgin hale gelmiştir. Hükümetin başı ile İmralı canisi, milletimizi ve devletimizi yıkım projesindesöylemleri ile ortak nokta ve kavramlarda buluşmuşlardır.''

OBAMA'YA KÜSTAHLIK ELEŞTİRİSİ
Hükümeti tarihi yıkıma doğru götüren sonun başlangıcını, küresel güçle girdiği yanlış ilişkilerde ve ABD Başkanı Obama’nın TBMM’de yaptığı milletimize akıl veren küstah konuşmanın satır aralarında aramak doğru olacaktır.GÜL'E SERT TEPKİ
Cumhuriyet tarihinde ilk kez bir Cumhurbaşkanı birlik ve bütünlük gibi pozitif mesajlar yerine, saklı tuttuğu anlaşılan zihniyetinin izdüşümü olan farklılıklara vurgu yapmıştır. Yine Anayasada adı konulmuş ve tanımlanmış olan Türk milleti kavramı Cumhurbaşkanı'nın lügatında yer almamıştır. Konuşmada tam 36 defa 'millet'ten bahsetmiş olmasına rağmen temsil ettiği milletin adını bir kez hariç, 'Türk' olarak tanımlamaktan ısrarla kaçınmıştır. Bu kaçınma, ciddi bir siyasal sapmanın ve milletine yönelik ilkel bir etnik bakışın izlerini taşımaktadır.

Gül yaptığı konuşma ile Hükümetle birlikte yürütmek istedikleri sözde 'Kürt açılımı'nın lobi faaliyetlerini bizzat üstlenmiş olduğunu da ilan etmiştir. Hükümetin ekonomik politikalarını ve milletin yaşadığı ağır ekonomik sorunları eleştirmeyerek, Hükümetin Çankaya'daki noteri olduğunu göstermiş, 70 milyonu kucaklamaktan ne kadar uzak kaldığını bir kez daha ortaya koymuştur.

TEZKEREYE ''EVET'' OYU
MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, MHP olarak tezkereye evet oyu vereceklerini söyledi.

Editör: TE Bilisim