18 Temmuz Pazartesi, 2016 Başbakan Binali Yıldırım Ankara Kızılay Meydanı’nda halka seslendi.

Başbakan Binali Yıldırım, “Bunlar asker elbisesi içerisinde canilerdir, teröristlerdir ve bunların hesabı görülecek. Bunlar yaptıklarının hesabını en şiddetli şekilde verecek. Burada bu nöbet bu soysuzların kökünü kazıyıncaya kadar devam edecek. Ülkemize, milletimize, ordumuza sahip çıkacağız” dedi. 

Başbakan Binali Yıldırım,
FETÖ darbe girişimini protesto etmek için Kızılay Meydanı’nda toplanan vatandaşlara hitap etti. Sesi kısık olduğu gözlenen Yıldırım, konuşmasına “Sesimizi kısabilirler fakat milleti dize getiremezler” diye başladı. Yıldırım, vatandaşların “idam isteriz” diye slogan atması üzerine, mesajı aldıklarını dile getirdi. Milletin üzerine bombayla, tankla, tüfekle saldıranların Türk askeri olamayacağını belirten Yıldırım, “Bunlar asker elbisesi içerisinde canilerdir, teröristlerdir ve bunların hesabı görülecek. Bunlar yaptıklarının hesabını en şiddetli şekilde verecek. Şimdi bu darbe kalkışmasını yapan paralel çetenin adamları ile şerefli Türk ordusunu karıştırmayın. Hiç merak etmeyin bunlar eninde sonunda yaptıklarının hesabını verecek, burunlarından fitil fitil getireceğiz” ifadelerini kullandı. 

Demokrasi Bayramı

15 Temmuz’dan sonra hiçbir şeyin eskisi gibi olmayacağını, bu günün demokrasi bayramı olduğunu, bayramın vatandaşlar tarafından doya doya kutlanmasını istediğini vurgulayan Yıldırım, vatandaşlara gündüz işe gitmeleri, akşam meydanlarda nöbete devam etmeleri çağrısında bulundu. 


“Bu nöbet, bu soysuzların kökünü kazıyıncaya kadar devam edecek” 

Darbe girişiminde, bütün siyasi partilerin bir araya geldiğini geldiğini hatırlatan Yıldırım, “Ben milletim adına, ülkem adına, bu alçakça darbe girişimine karşı parti farkı gözetmeksizin; ülkücüsü, milliyetçisi, demokratı, liberali her kesimden vatandaşlarımıza teşekkür ediyorum. Çünkü biz darbecilere ve dünyaya bir şey söyledik; “İşte Türkiye budur, mesele memleket meselesi olunca gerisi teferruattır.” Burada bu nöbet bu soysuzların kökünü kazıyıncaya kadar devam edecek. Ülkemize, milletimize, ordumuza sahip çıkacağız. Biz, alçakların önünde eğilmeyiz, Hakk’ın önünde eğiliriz” diye konuştu. 

Kaynak: İstanbul Times Haber Ajansı (İTHA)
Editör: TE Bilisim