Başbakan Binali Yıldırım Vietnam dönüşü uçakta gazetecilerin sorularını yanıtladı. Yıldırım'a, Bahçeli'nin dün yaptığı Irak Kürt Bölgesel Yönetimi'nin referandum kararı soruldu. Yıldırım, "ABD istemiyor. Avrupa ülkeleri zamansız diyor. Savaş devletle devlet arasında olur biz bunları devlet olarak tanımıyoruz. Bir devlet bize kafa tutar, egemenlik haklarımıza karşı hareket içinde olursa bizim için savaş sebebidir. Ama burada Irak’ın parçası olan bir bölgesel yönetim var. Bu savaş nedeni olamaz. Hukuki zemin olması lazım. Ama bu referandum kararı yanlış ve iptal edilmeli. Bölgede zaten yeterince sorun var. Bunları çözmeden yeni bir sorun alanı oluşturmaktan başka bir işe yaramaz" dedi. Yıldırım sınır ötesi operasyon için de "Operasyon davulla zurnayla yapılamaz" ifadelerini kullandı.

Başbakan Yıldırım, Adil Öksüz’ün Almanya’da olduğu yönündeki iddialarla ilgili, "Şu anda çeşitli rivayetler var. Teyit edilmiş bilgi yok. Biz Almanya’ya darbe girişimine karışmış böyle birisi var. İstihbari bilgiler var. Bunu ciddiye alın tespitiniz halinde bize iade edin diyoruz" dedi.


"ATLET İŞİNDE DE ATLETİK OLDUĞUNU GÖRDÜK"


CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun atlet giymesine ilişkin tartışmaları değerlendiren Yıldırım, "Atlet işinde de atletik olduğunu gördük. Adaleti de iyice ucuzlattık, adaletle atletin ne ilgisi var." derken "tutuklanma" polemiği için "İstihareye mi yatmış, neye istinaden söylüyor. Gündemde kalmak için çıkarıyor" dedi.

Başbakan Yıldırım tek tip kıyafet konusunda çalışmaların devam ettiğini belirtirken, yeni parti çalışmalarına ilişkin soruya "Nesini değerlendireceğim?" dedi. Yıldırım, Koray Aydın'ın Meral Akşener'in partisinde yer alması için de "Demek ki ikna edilmiş" yorumunda bulundu.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın "racon" açıklaması sorulan Başbakan Yıldırım, "İyi demiş" dedi.
 

BAHÇELİ NE DEMİŞTİ?


MHP lideri Bahçeli dün yaptığı açıklamada, "Kandil dümdüz edilmeli ihanet sökülüp atılmaldır. Barzani'nin referandum hazırlığının sonuna kadar karşısında yer alınmalıdır. Bu referandum Kürdistan provasıdır. Bu referandum Türkiye için gerekirse savaş sebebi sayılmalıdır. Barzani inat ve ısrarla 'referandum ertelenmeyecek' diyor. Anlaşılacağı üzere yangına körükle gidiyor. Milli gücümüzü ne pahasına olursa olsun göstermeliyiz" demişti.

Editör: TE Bilisim