Bağcılar ilçesinde oturan ve başarılı öğrenciler arasından seçilen 600 öğrenci eğitici semimerlerin verildiği ve kitap okuma seanslarının düzenlendiği kampta sportif etkinliklere de katılacak.

Bağcılar Belediyesi, okulların kapanmasının ardından ilçedeki başarılı öğrenci ve sporcuları İzmit Kefken'de bir haftalık deniz ve orman kampına götürdü. Çocuk ve gençleri kötü alışkanlıklardan korumaya yönelik kampa 4 grup halinde 600 başarılı öğrenci katılıyor.

Her grupta 150 öğrenci yer aldı. 23 Haziran'da başlayan kamp, 13 Temmuz'da sona erecek. Kampa, başarılı ilköğretim 7 ve 8'inci sınıf ve lise öğrencileri, üniversite öğrencileri ve başarılı sporcular katılıyor.

Kampta, 1 kamp koordinatörü, bir kamp müdürü, 16 sorumlu eğitimci öğretmen, 1 acil kurtarma ekibi, tam donanımlı bir ambulans, 1 ilk yardım uzmanı ve ATM uzmanı görev yapıyor. Ayrıca kampın, güvenliği için de 7 kişilik bir güvenlik ekibi görev yapacak.

Bağcılar Belediye Başkanı Lokman Çağırıcı, düzenlenen kampla başarılı öğrencileri ödüllendirdiklerini söyledi. Bu şekilde başarılı öğrencileri daha büyük başarılar için teşvik ederken, diğer öğrencileri de özendirmeyi hedeflediklerini ifade eden Çağırıcı, öğrencilere yönelik teşvik edici uygulamalara devam edeceklerini vurguladı.

Editör: TE Bilisim