Bağcılar Belediyesi Kadın ve Aile Sanat Kültür Merkezi’nde “Kadın Girişimciler” konulu paneli düzenlendi. Moderatörlüğünü Sema Polat’ın yaptığı panele konuk olarak iş kadını Elif Adem katıldı. Kadınların içindeki girişimci ruhunu ortaya çıkarmak ve onları hayallerine ulaştırmak isteyen Adem, sıfırdan zirveye çıkışının hikayesini anlattı.

“Kariyerime çocuğumun zıbınlarını internetten satarak başladım”

Adem şunları söyledi: “Tekstil ticaretiyle uğraşan babam iflas etmişti. Ailemin ekonomik durumu kötü olduğu için hem okuyup hem çalışmak zorunda kaldım. O dönemler çok fakirlik yaşadık isteyip de alamadığım çok şeyler oldu. Evlendim oğlum olduktan bir süre sonra iş aramaya başladım. Girişimcilikle ilgili bir şeyler yapmak istiyordum ama param yoktu. Evi temizlerken çocuğuma gelen hediyeleri fark ettim. Bunları değerlendirdim. Oğluma gelen eşyaları ikinci el olarak internetten sattım. Girişimcilik kariyerime çocuğumun zıbınlarını internetten satmakla başladım.

İkinci el tulum satarak başladığım macera farklı bir noktaya geldi. Network işine uzak bakıyordum ama artık o alanda çalışmaya başladım. Uluslararası şirketlerle görüşmelerim başladı. Şu anda 28 ülkede bulunan 32 yıllık bir firmanın Türkiye’deki en üst düzeydeki yöneticisiyim. Anlatırken film gibi geliyor ama bunları yaşarken olumsuz eleştiriler negatif yorumlar çok geldi. İyi ki olumsuz düşünceleri dinlememişim diyorum.

“İnsansak ottan böcekten ayrılan yanlarımız olmalı”

İşin sırrı yürümekten vazgeçmemekte. Siz bu olumsuz düşüncelere karşı ne kadar başarılı olursanız çevrenizde yapamaz diyenler size saygı duymaya başlıyor. Diyeceksiniz ki siz çok sosyalsiniz. Ben topluluk önünde konuşmaktan korkan içine kapanık utangaç bir insandım. Ya pes etmen lazım yada buradayım demem lazımdı. Ben devam etmeyi tercih ettim. Pes etmeyin. Şans diye bir şey yok inanır ve çaba gösterirseniz amacınıza ulaşırsınız.

Sonuç olarak şunu söylemek istiyorum. İnsansak ottan böcekten ayrılan yanlarımız olmalı. Farkımız olmalı. Heybemiz var orada Allah razı olsunlar biriktiriyoruz. Ölürken de onlarla gidiyoruz. Önce başaracağız sonra başkasına öğreteceğiz, bize Allah razı olsun diyecekler ve onlarla gideceğiz”

“Sizler dünyanın en güçlü insanlarısınız”

Konuşmanın ardından soruları yanıtlayan Elif Adem, kadınlara başarılı olmanın püf noktalarını da söyledi. Bağcılar Belediye Başkan Yardımcısı Kenan Gültürk, konuşmasında “İçerisinde bulunduğumuz yer bir okul ve enstitü. Burası sizin yeriniz. Her türlü taleplerinizi karşılamakta mükellefiz. Bizimle görüşebilirsiniz. Kadınlar olarak maharetlisiniz yapamayacağınız bir şey yok. Sizler dünyanın en güçlü insanlarısınız” dedi.

Editör: TE Bilisim