Başakşehir Belediyesi’nin katkılarıyla Başakşehir Sivil Toplum Kuruluşları Platformu tarafından gerçekleştirilen Kültür Etkinlikleri 30 Mayıs Cumartesi günü başladı.

Başakşehir Sular Vadisi Kültür Etkinlikleri Programında; tiyatrodan folklor gösterilerine; şiir dinletisinden Kur’an-ı Kerim ziyafetine; çocuk şenliğinden uçurtma şenliğine; fetih şöleninden konsere kadar birçok etkinlik yer alıyor. 30 Mayıs Cumartesi günü; Başakşehir Kaymakamı Cevdet Can, Belediye Başkanı Mevlüt Uysal, İlçe Milli Eğitim Müdürü İsmail Baltacı ve sivil toplum kuruluşları temsilcileri ile çok sayıda vatandaşın katılımıyla yapılan açılışta özellikle çocukların büyük coşkusu vardı.Açılışta bir konuşma yapan Başakşehir Kaymakamı Cevdet Can: “Sivil toplum kuruluşları bana gelip böyle bir etkinlik yapmak istediklerini söyledikleri zaman heyecanlanmış ama bir taraftan da yapabilirler mi acaba diye düşünmüştüm. Yine de elimden gelen desteği vermeye çalıştım. Bugün gördüm ki heyecanım boşuna değilmiş. Sivil toplum kuruluşlarının bunu başarmış olmasından çok mutlu oldum” diye konuştu. Başakşehir Belediye Başkanı Mevlüt Uysal yaptığı konuşmasında, bu tür etkinliklerin insanların kaynaşmasını, bilgisini ve dayanışmasını artıran, çocuklarımızın kültürümüze, geleneklerimize dair bilgi sahibi olmasını sağlayan etkinlikler olduğunu ifade ederek: “ Yıllar önce ben Küçükçekmece İlçe Başkanı iken ‘Başakşehir Mahalle olsun’ demiştim. Herkes beni alkışlamıştı. Aradan zaman geçtikten ve Başakşehir’in moren bir biçimde gelişmesiyle dedim ki  ‘Başakşehir ilçe olsun’ o zaman birçok insan bana gülmüştü. Bakın ilçe olduk ve hep birlikte bu ilçeyi İstanbul’un ” dedi. Konuşmasını Sular Vadisi Kültür Etkinliklerine getirerek: “Biz belediye olarak sürekli bu tür etkinlikleri yapan değil, etkinlikler yapmak isteyen sivil toplum kuruluşlarına destek veren, katkı sunan olmalıyız. Biz bundan yanayız. Biz kenti halkımızla, sivili toplum kuruluşlarımızla yani hep birlikte yönetmek istiyoruz. Belediyelerin katılımcı olmasının gereği de budur” dedi.

 

 

 

Başakşehir İnsan ve Çevre Derneği’nin organize ettiği Hacivat-Karagöz, kukla. Orta oyunu, çeşitli yarışmaların yer aldığı Çocuk Şenliği ile başladı.

 

Sular Vadisi içinde kurulan ve etkinlik süresince saat 10.00 – 23.00 arası açık kalacak olan Kültür Çadırı’nda İSMEK kursiyerlerinin el emeği göz nuru işlemeleri ve el sanatları sergileri, -etkinlikte yer alan- sivil toplum kuruluşlarının ve özel kurumlarının tanıtım ve kitap satış standları yer alıyor. Kültür etkinlikleri çerçevesinde 31 Mayıs Pazar 19.30’da Mehter konseriyle başlayacak ve 20.30’da Fetih Şöleniyle devam edecek.  1 Haziran Pazartesi günü saat 20.30’da Mehmet Emin Yıldırım tarafından sunulacak olan “Hz. Peygamberin Rüyası: İstanbul” konulu konferans, 2 Haziran Salı saat 20.30’da Serdar Tuncer, Dursun Ali Erzincanlı, Ömer Tolga ve Mahmut Acar tarafından sunulacak olan Şiir ve Ezgi Gecesi takip edecek. 3 Haziran Çarşamba saat 20.30’da Kafkas Halk dansları Ekibi’nin sunacağı Folklor gösterisi, 4 Haziran ‘da saat 20.30’da Arslan Ateş’in sunumuyla Mustafa Giden, Bünyamin Topçuoğlu, Sefa Taşkesenoğlu ve Aziz Hardal tarafından Kur’an-ı Kerim Ziyafeti programı yer alacak. 5 Haziran Cuma günü, Mazlum-Der Genel Başkanı Cevat Özkaya, Gazeteci yazar Ali Bulaç, Başakşehir Belediye Başkanı Mevlüt Uysal ve sosyal politika ekseninde toplumsal olayları ve grupları ciddî bir şekilde ele alan çalışmalarıyla tanıdığımız Prof. Ali Seyyar’ın katılacağı “Kentimiz, kültürümüz, sosyal hayatımız” konulu panel takip edecek. 6 Haziran Cumartesi günü saat 20.30’da Başakşehirliler Ömer Karaoğlu ve Adem Tuzcu’nun konserinde buluşacak. Ve Sular Vadisi Kültürel Etkinlik programı 7 Haziran Pazar Günü saat 13.00’de “Uçurtma Şenliği”nin ardından 20.30’da Yunus Emre Şiirleri ve Sema gösterisiyle sona erecek.

Editör: TE Bilisim