Plansız İşe Halk Tepkisi

Dört yıl önce ikamete açılan Başakşehir 5.Etap'ın giriş yolları üzerinde yapılan plansız çalışmalar site sakilerini isyan ettirdi.

İstanbul Times Haber Merkezi /ÖZEL HABER

Misstanbul,Uğur Trend ve Başak Center'a verilen ticari imar izni ile yollar ihtiyaca cevap vermeyince,Başakşehir belediyesi üç sitenin arsasına taşıyacak yok genişletme çalışması başlattı.Bunun üzerine İstinye site sakinleri harç bedelini ödeyerek Kadastro'dan ekip getirerek siteye ait olan arsanın belirlenmesini talep ettiler.

Yaya Kaldırımın Yarısı Siteye Ait Çıktı

Yapılan kadastro çalışmasında İstinye sitesinin önünde bulunan yaya kaldırımın yarısı siteye ait çıktı.Bunun üzerine site sakinleri bir basın açıklaması yaparak Başakşehir belediyesinin yaptığı yol genişletme çalışmasının hukuksuz ve kanunsuz olduğunu ifade ederek kendi arasalarının yol bila bedel terk edilmesine müsaade etmeyeceklerini söylediler.

Halk Kızgın Belediye Sessiz

Mustafa Yağcı adındaki site sakini belediyede muhatap bulamadıklarını iddia ederek konuştuğumuz kişiler yetkili olduğunu söylüyorlar ancak detaylı sorular sorduğumuzu görünce biz stajyeriz bu konuda size cevap veremeyiz diyorlar dedi. Yağcı konuşmasının devamında ise şunları söyledi " ben de yıllarca devlet kurumlarında çalışmış birisi olarak Belediyemiz binlerce haneyi ilgilendirien böyle bir çalışma için bizleri bilgilendirmesi gerektiğini düşünüyorum diyerek tepkisini ortaya koydu.

Yine bir başka site sakini Tahir Üsküdar ise "Başakşehir belediyesinin yapmak istediği yol genişletme çalışması ne hukuka,ne insanlığa sığar.Burada yerleşim daha 4 yıl önce başladı. Plansız çalıştıkları için dört yıl sonrasını göremeyen bir ekip nasıl gelişmekte olan bir ilçeyi yönetir şasıyorum dedi. Üsküdar konuşmasının devamında bazıları diyecek ki Başakşehir belediyesi daha iki yıllık onların suçu yok evet belediye iki yıllık ama en azında TOKİ ve KİPTAŞ'a diyebilmeliki siz neden yolun yanı başındaki bir arsaya ticari imar izni vererek Misstanbul'a sattınız.Ben belediye olarak halkı karşıma alıp sizin yaptığınız plansız işleri çözemem demesini beklerdik" dedi.

Bayramdan Sonra Kadastro Raporu ile Uysal'a Arsamızı Haksız olarak Alma  Talebi iletilecek

İstinye site sakini Avukat Hakan Yağcı ve bir gurup komşusu harç bedelini ödeyerek kadastrodan ekip getirip gerekli ölçümleri yaptıklarını,bu ölçümler neticesinde yaya kaldırım'ın yarısının bile sitelerine ait olduğu halde şimdi de Belediye'nin site arsalarını yola terk yapmaya kalkışmasını anlayamadıklarını ifade ederek haklarını kanuni yollardan arayacaklarını ifade etti.Başakşehir Belediyesi ise bu konuda her hangi bir resmi açıklama yapmayarak tepkileri üstüne çekmeye devam ediyor.

İstanbul Times Haber Ajansı (İTHA)

Editör: TE Bilisim