ISTANBUL TIMES/HABER MERKEZİ (ÖZEL HABER)

Başakşehir’in en güzide okullarından biri olarak bilinen Fatih Sultan Mehmet İlköğretim Okulu, başarı tablosu ile dolu bir eğitim merkezi. İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü binasının yanında bulunan okul, temizliğinden tutunda öğretmen kadrosuna kadar, ilçede parmak ile gösterilen bir devlet okulu olarak biliniyor.

BİRİNCİLİKLER BU OKULDA

Birbirinden başarılı öğrencilerin yetiştirildiği okulda, çeşitli dallarda başarılı öğrenciler birçok ödül okulla kazandırmış. Bu başarıda ise başta okul müdürü olmak üzere eğitim kadrosunun büyük emeği olduğu kaydediliyor. Öğrenci velileri ise öğretmen kadrosundan tutunda okulun hizmetçisine kadar hepsinden memnun olduklarını dile getiriyorlar. 

ERCAN SEVİLEN BİR İSİM

Başakşehir Fatih Sultan Mehmet İlköğretim Okulu Müdürü Bayram Ercan, okulun kurucu müdürü olması ile birlikte, öğretmenler, öğrenciler ve veliler tarafından sevilen bir isim.

BAŞARI TABLOSU

Okul Müdürü  Bayram Ercan, yaptığı açıklamada, “Okulumuz 18 Eylül 2006 tarihinde Başakşehir 5.Etapta eğitim- öğretime başlamıştır. Şuan okulumuz bünyesinde 2312 öğrencimiz, 56 derslik, 81 öğretmen, 3 Fen Bilgisi laboratuarı, 1 Bilişim Teknolojileri Laboratuarı, 2 Teknoloji Tasarım Laboratuarı, 1 Müzik Laboratuarı, 1 Resim Laboratuarı, 1 Spor Salonu, 1 Çok Amaçlı Salon, 1 Konferans Salonu, 1 Yemekhane, 1 Kütüphane, 4 Anasınıfı bulunmaktadır. Ayrıca bütün dersliklerimiz Akıllı Sınıf özelliği taşımaktadır.İdari Kadro olarak ise 1 Okul Müdürü ve 4 Müdür Yardımcısı görev yapmaktadır.      Okulumuz Etütlü ve tam gün olarak Eğitim-Öğretim vermektedir. Okulumuzun çeşitli başarıları bulunmaktadır. Bunların en önemlisi ise 2009 yılı katıldığımız "Bu Benim Eserim" Proje yarışmasında Türkiye Birinciliği olmuştur. 30000 proje içerisinde bu başarıyı Okulumuza ve Başakşehir İlçemize getirmiş bulunmaktayız. Okulumuz "Bu Benim Eserim" Proje yarışmasına Fen ve Teknoloji dalında 4 Proje ile katıldı, bunlardan 3'ü seçilip İstanbul İlinde başarı elde etti, daha sonra 2 projemiz Marmara Bölge Yarı finalinde başarı sağlamıştır. 2 projeden 1'i de Ankara'da Türkiye finalinde 100 proje içine girmiş ve buradan Birincilik ödülü ile dönmüştür” dedi.

2006’DA OKUL AÇILDI

Okulun tarihçesi ile ilgili bilgi veren Ercan, “Okulumuz 18 Eylül 2006 tarihinde Başakşehir 5.Etapta eğitim- öğretime başlamıştır. Kısa zamanda nitelikli bir eğitim kurumu  olarak tanınan bir okul olduk” dedi.

“HEDEFİMİZ ÖNDE GELEN EĞİTİM KURUMU OLMAKTIR”

Okulun misyonu ile ilgili konuşan Ercan, “2000’li yıllarda, eğitim ve öğretim alanında kabul gören yeni değerler ve uluslar arası standartlar doğrultusunda, öğrenmenin severek gerçekleştirildiği, sağlam bir kişilik yapısının kazandırdığı, bilimsel düşünmenin temellerinin atıldığı bir ortam oluşturarak en ileri eğitim ve öğretim yöntem ve tekniklerini uygulayarak dünya standartlarında bir okul ortamı oluşturmak ve okul çağındaki her bireyin eğitim-öğretim görmek istediği en önde gelen eğitim kurumlarından biri olmaktır” şeklinde konuştu.

“VİZYONUMUZ EĞİTİMDE KALİTEDİR”

Okulun vizyonu ile ilgili bilgi aktaran Ercan, “Okulumuzda eğitim gören her öğrencimizi her yönüyle en iyi şekilde yetiştirip, onları geleceğe hazırlamak, okulumuzdan mezun olan öğrencilerin en iyi okulları kazanarak isim yapmalarını sağlamaktır. Okulumuz, okul personeli ve öğrencilerimizin başarısı ve örnek okul olarak gösterilmesini sağlayarak, sıralamada yerini almasını, ön sıralarda bulunmasını başarmaktır. İlgi ve yetenekleri doğrultusunda, üst öğrenime ve çalışma hayatına hazırlanmaları; Bilgiye ulaşma yollarını bilen, bilgiyi sınıflayabilen, üretebilen, iletişim kurabilen fertler olmaları; Kendine güveni olan, bağımsız, özgürce davranabilen, düşünmeye ve gelişmeye açık olmaları; Bedensel, zihinsel, duygusal ve sosyal yönden güçlü ve sağlam bir nesli temsil etmeleri; Geleceğin aydınlık Türkiye’sine damgasını vuracak Atatürkçü, laik, barışçı, çevreci ve insan sevgisiyle dolu olmaları; Bilim, sanat ve teknolojik gelişmelere ayak uydurabilmeleri; Değişmeye ve gelişmeye açık; yurt ve dünya sorunlarına duyarlı; yaratıcı, yenilikçi olmaları hedeflenmektedir” dedi.  

Editör: TE Bilisim