Başakşehir Belediyesi’nin kadın kuruluşu BAKMER’de bebek düşünen ve hamile kadınlar için gebelik dersleri verilmeye başlandı. 5 hafta boyunca her Çarşamba devam edecek olan eğitimler, Medipol Mega Üniversite Hastanesi’nden Uzman Doktorlar eşliğinde gerçekleşiyor. “Hamilelik ve bebeğin gelişim süreci” konulu ilk seminerde Doğum Uzmanı Dr. Nadide Tuba Yıldız katılımcılara hamileliğin süreçleri hakkında önemli bilgiler verdi. Uzman Dr. Yıldız, gebelik planlayan her kadının gebelik öncesi başlamak ve gebeliğin ilk üç ayında folik asit kullanması gerektiğini söyledi.

İlk şart dengeli beslenmek

Sağlıklı bir gebelik ve doğum için ilk şartın dengeli beslenmek olduğunu belirten Uzman Dr. Nadide Tuba Yıldız, ”Gebelikte kalori ihtiyacına 350 kcal/gün ilave edilir. Gebenin ortalama alması gereken günlük 2300 kaloridir. Gebelikte önemli olan fazla gıda almak değil, dengeli gıda almaktır. Gebenin besin gereksinimini vitamin, protein ve karbonhidratlar oluşturur. Vitaminler sebze, salata ve meyvelerde bulunur. Bunlar hamilelikte bol miktarda alınabilirken kalori dozuna da dikkat edilmelidir. Et, tavuk, balık gibi gıdalar ızgara, haşlama, fırında buğulama şeklinde alınmalı, yağlı kızartma yenmemelidir” uyarısında bulundu.

Gebelik okulunda Başakşehirli kadınlara; hamilelik ve bebeğin gelişim süreci, anne ve bebek beslenmesi, yeni doğan çocuklarda sık görülen hastalıklar ve anne sütü, emzirme dönemi, hamilelik ve lohusalık depresyonu, bebek bakımı ile ilgili eğitimler verilecek.

Editör: TE Bilisim