İsraf'ta Sınır Yok

Geçen hafta içinde haber ihbar hattımıza gelen bir mail'de Başakşehir belediyesinin her türlü afiş,ilan,bülten,broşür,form ve basılı materyallerini yaptırdığı KLOON ajan'a ihalesiz iş yaptırılarak Belediyenin zarara uğratıldığı iddia ediliyordu.Okurumuzun sesine kulak vererek Belediye başkanı'na soruyoruz İHALESİZ iş verilen KLOON Ajans kime ait ve bu iddia doğrumu  ?

Halka hesap veriyoruz adı altında yaptığınız mahalle toplantılarında neden reklam,tanıtım için harcadığınız meblağları söylemiyorsunuz ? Hesap  vermek şunu yapacaktık bu engel çıktı biz başta böyle engellerin çıkacağını bilmiyorduk demekle  hesap verilir mi ?

Gerçekten hesap vermek istiyorsanız 2009 yılı bütçeniz ne kadar dı ve bu harcamaları nerelere yaptığınıza dair detaylı bir şekilde halka hesap verin . 

En Ufak Etkinlikte Bile Yüzlerce Bez Afiş ve İlan Basılarak Kaynaklar Heba Ediliyor

Sular Vadisinde 29.05.2010 da açılan Kültür etkinlikleri sadece 60-70 metre karelik yere sığdırılan 15/20 tane küçücük stantta yer açan bir kaç dernek'in broşür dağıtması ile kültür etkinliği olmaz.

Buranın açılışı için bastırılan lüx daviteyeler için ödenen paralar bile israf'ın en üst noktalarına gelindiğini gösteriyor.

Vadi'de Açılan BURGER KING'in ortakları kim ? Bu ortaklar burayı kiralarken korundukları iddiaları doğrumu ? 

Vadi'nin İnşaat işlerinini alan NAS İNŞAAT Kime ait ? vadi de yer alıp Sel de zarar gören yapılar için NAS inşaat'a ne kadar fark ödemesi yapıldı ?

Vadi'nin içinde yer alan yapılar Kimler'e kaç liralık bedellerle kiralandı ?

Başakşehir Belediye Başkanı Mevlüt Uysal'dan bu soruların cevabını soruyoruz.Cevap alır almaz sitemizde ve gazetemizde yayınlayacağız. 

Bundan Bir Kaç Ay Önce Burası Başakşehir Afişleri Bile Asıldı

Başakşehir Belediyesi'nin şu an yaptığı en iyi iş minicik işler için bile devasa bütçeler ayırarak reklam ve tanıtım atağına kalkışması halk tarafından tepki ile karşılanıyor.Bundan kısa bir sürü önce İkitelli Organize sanayi bölgesi civarına her birisi çok yüksek meblağlara mal olan "Burası Başakehir"afişleri  asıldığı zaman sayısız eleştiri  ve şikayet maili almıştık.Belki israftan vaz geçerler diye aylarca bekledik ancak vaz geçileceğ yerde bu kez de neye hizmet ettiği belli  olmayan 60 - 70  metre karelik cafeteya'da yapılan micinik stantlarda dernek tanıtımı yapılan bir yer için çuval dolusu paranın tanıtım ve raklam harcaması olarak kulanılmasına dur demenin vakti geldi geçiyor. Başakşehir Belediyesi ile alakalı haber merkezimize gelen şikayet,eleştiri ve tespitleri düzenli olarak yayınlamaya devam edeceğiz.

İstanbul Times Haber Ajansı (İTHA)

 

Editör: TE Bilisim