Başakşehir Emin Saraç Kültür Merkezi’nde devam eden Tiyatro Akademisi eğitimleri alanında uzman eğitmenler tarafından veriliyor. Tiyatro Akademisi’nde eğitimler her hafta Perşembe-Cuma günlerinde 18.00-21.00 saatleri arasında gerçekleştiriliyor.
 
MEB onaylı Uygulamalı Tiyatro sertifikası
 
Kız ve erkek öğrenciler için iki ayrı farklı atölyenin oluşturulduğu programda; oyunculuk, diksiyon, doğaçlama, pandomin ve beden hareket dersleri veriliyor. Başakşehirli gençler Tiyatro Akademisi’nde ücretsiz olarak faydalanabiliyor.
 
Eğitimlerini başarı ile tamamlayan öğrencilere program sonunda Milli Eğitim Bakanlığı onaylı ‘Uygulamalı Tiyatro Sertifikası’ da verilecek.
 
Başakşehir Belediyesi, Tiyatro Akademisi Koordinatörü İlknur Demir, programın hedeflerini şöyle anlattı, “Birçok eğitsel hedefin yanı sıra kişilik gelişimine ve sosyal hayata uyumu kolaylaştırıcı, kendi kültürel köklerimizden beslenerek milli ve manevi duygularımızı gelecek nesillere taşıyabilecek bireyler yetiştirmek istiyoruz.  Karşılaştıkları problemlere alternatif çözümler üretebilen, grup çalışmalarında uyum ve dinamizmi bireysel farkındalıklarıyla yakalayabilecek güçlü kişilikler hedefliyoruz. Akademi eğitimi alacak öğrencileri ilerleyen yaşamlarında hangi mesleği seçmiş olursa olsun,  düşündüklerini söyleyebilen, toplum içerisinde kendini rahat bir biçimde ifade edebilen, gerektiğinde içinde bulundukları toplumu yönlendirebilecek kabiliyeti ve esnekliği kazanmaları için sanatın mutfağı olan tiyatro sahnesine bekliyoruz.”
 
 
‘Proje gelişime açık’
 
Oyunculuk Eğitmeni Yezdan Kayacan, projenin gelişime açık olduğunu söyleyerek şunları kaydetti,  “Derslerimizin hepsi beden-ses koordinasyonunun daha sağlıklı ilerlemesi için yaptığımız şeyler. Bu yaştaki gençler için oyun oynamaya, oyun öğrenmeye, birlikte olmaya paralel bir şekilde bunu geliştirmemiz lazım. Katılımcılarımızın birçoğu tiyatro ve sinemayla ilgili bir şeyler yapmak istiyor.”
 
Diksiyon eğitmeni Nezaket Erden ise derslerle ilgili şu bilgileri paylaştı, “Derslerimizi ses üzerinde işliyoruz, sesin bedenin içerisinde dolaştığını anlayarak bedenimiz üzerine de sıkça çalışmalar yapıyoruz. Sesimizi bedenimizi doğal bir şekilde kullanmayı öğrenmeye çalışıyoruz. Derslerimiz çok iyi geçiyor, herkes çok istekli ve katılımda oldukça iyi. Hedefimiz sene sonuna kadar gelebildiğimiz en iyi noktaya gelebilmek, onlarında isteklerine ve ihtiyaçlarına göre ders işleyişini bu şekilde devam ettirebilmek.”
 
‘Hedefim yönetmen olmak’
 
Selin Kahramanoğlu: “16 yaşımdayım, tiyatro ile ilgili bir geçmişim yok ama küçüklüğümden beri ilgim var. Yeteneğimin olduğunu düşünmüyordum ama 8.sınıfta yazılmış olduğum bir kulüpte kendimi keşfetme fırsatını yakaladım. En büyük hedefim yönetmen olmak aynı zamanda da tiyatroculuk. Derslerimiz gayet güzel ilerliyor çok memnunum, deneyimli insanlar bizlere bir şeyler anlatmaya çalışıyor.”
 
Rüveyda Macit: “16 yaşındayım. Küçüklüğümden beri tiyatroya ilgim vardı ama etrafımda hiç tiyatroya başlayacak bir yerim yoktu. Kayaşehir’de oturmaya başladıktan sonra Başakşehir Belediyesi Necdet Yıldırım Bilgievi’ne devam ettim, oradan mezun olunca da burada yeteneklerimi geliştirmeye karar verdim.  Tiyatro eğitimi verilen yerler hep uzakta, eğitimim, okulum derken burası bana daha uygun geldi.  Hedefim psikolog olmak, tiyatroya da devam edeceğim, yazarlıkta da başarılı olduğumu düşünüyorum.” 
 

 
Editör: TE Bilisim