Gazetemize telefon açarak veya mail göndererek Kiptaş'ın 4.etaptaki villaları yaparken doğru dürüt bir mühendislik hesabı yapmadığı için villalarımızın içi su doldu diyen bir çok insan gazetemize ulaşarak şikayetlerini dile getiryorlardı..

Villa sahipleri Yüz binlerce dolar ödeyip aldığımız yerler son günlerde yağan yağmurdan dolayı nerede ise bize mezar olacaktı diyerek yapımcı firma olan KİPTAŞ'A karşı dava açacaklarını söylediler.

İBB.ye bağlı olarak çalışan KİPTAŞ'ın başakşehir 4.ve 5.etaplarda planlar dışında sonradan yapımına bşlanan bir çok yapıya izin verildiği de bölgeden helen iddialar arasında yer alıyor. Villasını su basan bir yurttaş yaptığı açıklamada kendisine satılan villanın önceden projede yer almadığın daha sonra talep hızlı olunca başkangıçta yeşil alan olarak bırakılan yerlere dahi villa yapılarak kendisi gibi bir çok vatandaşa satıldığını iddia ederek Kiptaş'ı dava edeceğini belirtiyordu.

İstanbul Times ve Başakşehir Gazetesi olarak sel baskını sonrasında mühendis ve uzmanlarla yaptığımız afet bölgesi ziyaretlerinde her tarafın beton yığını haline getirildiğini kendi gözlerimizle gördük.

Başakşehir 4.ve 5.Etap sakinleri bu sel baskınından sonra bölgelerinde sonradan yapılan yapıların kendi yaşamlarını tehlikeye attığını iddia ederek özellikle 5.Etabın girişindeki Misistanbul evlerinin önünde sonradan yapımına başlanılan işyerlerinin hem araçların görüş mesafesini ortadan kaldırdığını,hem etaba girişte çok kötü bir görüntü oluşturduğu hem de işyerleri hizmete açılınca park alanı olmayan yerde 5/6 aracın durması bile burada trafiğin felç olabileceği tüm site sakinleri tarafından konuşuluyor.

Sular vadisi girşinde yapılan işyerlerininde uydurma ve zorlama bir şekilde ahbap çavuş şeklnde yaptırıldığı da her halinde belli oluyor.Otpbüs dırağı ve yolun hemen üzerinde işyeri yapılasını hiç bir mantık izah edemiyor. 

CHP Başakşehir İlçe başkanı Özgür Karabat bu konuda daha önce yaptığımız haberleri ihbar kabul ederek konuyu il başkanları Gürsel Tekin'e aktardığını haber merkezimize deklare etti.Yakında Burada hiç bir şey eskisi  gibi olmayacak gibi görünüyor.

 

Editör: TE Bilisim