Anadolu Ajansı (AA) ile Yurtdışı Türkler ve Akraba Topluluklar Başkanlığı (YTB), Afrika Araştırmacıları Derneği (AFAM) ile Afrika Koordinasyon ve Eğitim Merkezi (AKEM) iş birliğiyle düzenlenen Afrika Medya Temsilcileri Eğitim Programı (AFMED), Esenler Belediyesi Dr. Kadir Topbaş Kültür Sanat Merkezi'nde başladı. Programa, Esenler Belediye Başkanı Mehmet Tevfik Göksu'nun yanı sıra Yurtdışı Türkler ve Akraba Topluluklar Başkanı Abdullah Eren, AFAM Kurucu Başkanı Prof. Dr. Ahmet Kavas, Anadolu Ajansı Haber Akademisi Müdürü Alptekin Cihangir İşbilir, Deniz Feneri Derneği Genel Başkanı Mehmet Cengiz de katıldı.

Afrikalı medya temsilcilerine medya alanında teorik ve pratik eğitim imkanı sunmak amacıyla düzenlenen programın açılışında, AA, YTB ve AFAM'ın tanıtım filmleri izletildi.

TÜRKİYE MEDENİYETİN BEŞİĞİDİR

Barış Pınarı Harekatı ile ilgili yapılan kara propagandalara değinen Esenler Belediye Başkanı Mehmet Tevfik Göksu, şunları söyledi:

"Barış Pınarı Harekatı'nda neyi amaçladığımızı ve niçin orada olduğumuzu Cumhurbaşkanımız bütün dünyaya çok sarih bir şekilde ifade etti. Batı medeniyetinin ya da Batı insanının bizi anlama ihtimali biraz düşük. Çünkü Batı varlığa sonuna kadar kullanacağı bir sömürge olarak bakar. Biz ise varlığa sonuna kadar insanlığın istifade edeceği bir nimet olarak bakarız. Batı hiçbir yere insanlığın menfaati için gitmek gibi bir niyeti olmadığını bildiği için bizim de Barış Pınarı Harekatında aynı duygularla hareket edeceğimizi düşünüyor. Biz, insanın hayatını ve hele de mazlumun dilini, dinini, cinsiyetini hesaba katmadan nerede bir zulüm varsa onun karşısında dikilmeyi, nerede bir mazlum varsa da onun yanında yer almayı insanlık görevi biliriz. Onun için bugün siz bir medeniyetin beşiğindesiniz."

12 KASIM'A KADAR DEVAM EDECEK

Üç hafta sürecek ücretsiz program kapsamında katılımcılara medyaya ilişkin farklı alanlarda 12 Kasım'a kadar, İstanbul ve Ankara'da eğitim verilecek. Katılımcılara Türkiye'nin önde gelen medya kuruluşlarında tecrübe paylaşımı ve staj imkanı sunulacak.

Eğitime, 13 Afrika ülkesinden gazeteciler katılıyor. Eğitim dilinin İngilizce olacağı programda katılımcılar, Sosyal Medya ve İnternet Gazeteciliği, Gazetecilikte Gündem ve Kaynak, Veri Gazeteciliği, Kriz Haberciliği, Dünya'da Medya Ekonomisi, Röportaj Teknikleri, Türkiye'nin imajı ve Sosyal Dönüşümde Medya'nın Etkileri, Fotoğraf ve Video Uygulamaları gibi konularda eğitim görecek. 18 eğitimci tarafından verilecek 18 ayrı dersin yer aldığı program, Ankara'da çeşitli kurumların ziyaret edilmesiyle sona erecek.

 

 
Editör: TE Bilisim