Esenler Belediyesi tarafından düzenlenen “5. Barış Ekmeği Festivali” kapsamında Asya’nın farklı ülkelerinden 100 çocuk, İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu’yu makamında ziyaret etti.

Esenler Belediye Başkanı Mehmet Tevfik Göksu'nun da katılımıyla gerçekleşen ziyarette, İstanbul Valisi Mutlu, misafirlerini güler yüzle kapıda karşıladı. Tüm çocuklarla tek tek tokalaşan Vali Mutlu, Esenler Belediye Başkanı Göksu’dan . 5. Barış Ekmeği Festivali hakkında bilgi aldıktan sonra kendi elleriyle çocuklara ikramlarda bulundu. Tüm çocukların 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı kutlayan Vali Mutlu, “Bu bayram sizin gelmenizle daha da güzel geçecek. İstanbul’da sizleri görmek çok güzel, hepiniz birbirinizden güzelsiniz. İnşallah hep birlikte ekmek yapacağız. İçine un, tuz, su, sevgi, barış katacağız. Ondan sonrada bu ekmeği bölüşüp dünyanın her tarafına bu barış ekmeğini göndereceğiz” dedi.

PİŞİRDİKLERİ EKMEĞİ HEDİYE ETTİLER

Ziyarette, aralarında Türk öğrencilerinin de olduğu Endonezya, Afganistan, Azerbaycan, Filistin, Gürcistan, Kırgızistan, Moğolistan, Tayland ve Pakistanlı çocuklar, pişirdikleri 127 cm’lik barış ekmeğini İstanbul Valisi Mutlu’ya takdim etti. Ülkelerinden getirdikleri hediyeleri de Vali Mutlu'ya takdim eden çocuklar, kendi dillerinde yazdıkları barış mektuplarını ve şiirlerini okudular. Ziyaret, toplu fotoğrafların çekilmesinin ardından sona erdi.


 
Editör: TE Bilisim