Üstelik bu notları görmeksizin ödemelerini yapan ve kartını kullanmaya devam eden vatandaşların, bu değişiklikleri kabul etmiş sayılacağı da en üst düzeyden resmiyet kazanmış oldu.

Başbakan Yardımcısı Ali Babacan , CHP Milletvekili Umut Oran'ın "Bankaların müşterilerine gönderdiği kredi kartı hesap özetlerinin arka sayfalarında küçük puntolarla kimi bildirimlerde bulunarak o kart sahibi aleyhine bir işlem yapması, örneğin kart aidat ücretini yükseltmesi, yani tek taraflı sözleşme değişikliği yapması yasal olarak uygun mudur?" sorusunu BDDK notuyla 19 Mart'ta şöyle yanıtladı:

"Sözleşmede yapılacak değişiklikler kart hamiline bildirilir. Bu değişiklikler bildirim yapıldığı döneme ilişkin son ödeme tarihinden itibaren hüküm ifade eder. Son ödeme tarihinden sonra kartın kullanılmaya devam edilmesi halinde sözleşmede meydana gelen değişiklik kabul edilmiş sayılır."

HESAP ÖZETLERİNİN ARKASINI BİLE İYİCE İNCELEYİN
Babacan, vatandaşın haberi olmadan faiz artırılmasına ilişkin de şunları söyledi: "Faiz oranının artırılması durumunda bu değişikliğin vatandaşa otuz gün önce bildirilmesi gerekir. Vatandaş, bildirimden itibaren altmış gün içinde tam borcunu ödeyip, kredi kartını kullanmaya son verirse, faiz artışından etkilenmez."

Babacan, banka ların bu bildirimleri kredi kartı ekstrelerinin arka yüzlerine küçük notlarla yapılmasına ilişkin olarak da, "yasal olarak değişiklikler hesap özetinde 12 punto harfler kullanılarak belirtilir" ifadelerini kullandı. 
Editör: TE Bilisim