Balkanların karı Sibirya'nın soğuğu ile birlikte Türkiye'yi etkisi altına alıyor. Meteorolojinin yayınladığı son hava durumu raporuna göre kar yağışı ile birlikte dondurucu soğuklar da etkili olacak. Ankara ve Edirne başta olmak üzere bir çok kentte 20 santimi aşan kar birikimi olacak. 
Meteoroloji verilerine göre bugün Edirne'den başlayan kar yağışı etki alanını genişleterek haftasonuna kadar tüm yurdu etkileyecek. En çok da perşembe, cuma ve cumartesi günleri etkili olacak. Pazar günü kar bitmiş olacak. Balkanlar'dan gelen kar yağışının arkası ise dondurucu soğuklar. Sibirya soğukları ile sıcaklık 10 derece birden düşecek. Ocak ayı mevsim normallerinin altında soğuklar yaşayacağız.
Meteorolojinin geçtiği hava durumu tahminine göre bugün yoğun kar yağışı beklenen iller şunlar : Edirne, Kırklareli, Düzce, Bilecik, Kütahya, Uşak, Burdur, Isparta, Afyonkarahisar, Eskişehir, Bolu, Ankara, Karabük, Çankırı, Kırıkkale,Kırşehir, Çankırı, Karabük, Kastamonu, Çorum, Yozgat, Sivas, Tokat, Amasya, Gümüşhane, Erzincan, Bayburt, Erzurum, Bingöl, Muş, Bitlis, Hakkari, Van, Ağrı, Kars, Ardahan 
Editör: TE Bilisim