Balıklı Rum Hastanesi 1753’de Zeytinburnu ilçesinin Yedikule semtine komşu bir bölgesinde kurulmuş ve sürekli kendisini geliştirerek bugün devasa bir sağlık hizmeti veren bir hastane konumuna gelmiştir. 

Bu vakfın başında da görevi babasından devr aldığı söylenen tecrübeli gün görmüş Giresun doğumlu  Rum asıllı Türk Vatandaşı Dimitri Karayanni bey adında bir zat var.

Geçen hafta balıklı Rum hastanesinin de içinde olduğu geniş bir  arazi için mahkeme kararı ile kendisinin varis olduğunu söyleyen ULVİ AKARSU bizimle temasa geçerek sizleri bir yıldır takip ediyorum .Haksızlık karşısında susmadığınıza inandığım için elimdeki tüm belgelerin bir kopyasını size takdim ediyorum.Bu belgeleri incelediğiniz zaman göreceksiniz ki yüce Türk Yargısı beni ve dört akrabamı resmi tek varis gösterdiğini göreceksiniz dedi. 

Bir Tomar belgeyi elime aldım.evdeki çalışma ofisime geçerek sakin kafa ile kronolojik sırlamaya takip ederek ULVİ AKARSU’nun nereden ve nasıl mirasçı olduğunu anlamaya çalıştım. 

Bakınız o karışık belgeler arasında uzun süre kafa yorarak sizin için konuyu özetledim; 

1-Maria Binti Yuvakim (1928 de ardında devasa bir mirası Kızı Eleni’ye bırakarak ölüyor)

2-Eleni 20 yaşında iken Fatma Ulviye ismini alarak Müslüman oluyor.

   68 yaşına kadar 4  kez evleniyor.3.Kocası Gacaroğlu Mehmet’ten oğlu Refet Akarsu

   dünyaya geliyor.Başka bir eşi olan laz Ali den de Hatice Fethiye dünyaya

   geliyor.Eleni(Fatma Ulviye 68 yaşında iken 1956 yılında ölüyor.

3-Eleni (Fatma Ulviye)oğlu Rafet Akarsu Sabriye Akarsu ile evleniyor bu evlilikten Ulvi

    AKARSU ve ULVİYE AKARSU doğuyor.Eleni’nin(Fatma Ulviye)diğer kızı Hatice 

    Fethiye’de birkaç evlilik yapıyor.Bir eşinde olan oğlu Hikmet Çar,diğer eşinde olan Orhan

    Buzkan(ölü)Mirasçısı oğlu Cenk Buzkan dünya ya geliyor.İşte bu silsile ile Ulvi Akarsu

     resmen mahkeme kararı ile varis oldukları hakkını elde ediyor.  

Yargı Ne Diyor 

Bu bilgileri ben veya Ulvi Akarsu değil “T.C.Ankara 9.Sulh Hukuk Mahkemesi”nin 2007/653 esas ve 2008/2829 karar numaralı dosyasında görülen dava için görevlendirdiği bilirkişi Doç.Dr.Ali Akyıldız’ın “tanzim ettiği resmi bilirkişi raporunda ifade ediliyor.Mahkeme de bu bilirkişi  raporuna göre Ulvi Akarsu ve diğer ismi zikredilen kişilerin varis olduklarına dair karar veriyor.Bu durum resmi belgelerle tescil edişmiş.Bu belgeler ışığında balıklı vakfının en üst düzey yetkilisi olan mütevelli heyet başkanı Dimitri Karayanni bey’i aradım elimde kendileri ile alakalı belgeler olduğunu bunlara söyleyecek bir şeyleri olup olmadığını sordum. 

Doğrusunu söylemek gerekirse tanıdığım sakin ve olgun bir Rum Beyefendisi olan sayın Karayanni’nin bana bu tür konular telefonda konuşulmaz lütfen gelin bir çayımı içerken ben size doğru bilgi ve belgeler vereyim diyeceğini düşünürken,sıkı durun kamu yararına çalışan bir basın mensubuna hiçbir zaman söylenmemesi gereken şu lafı söyleyip telefonu pat diye kapatması bana suçluluk psikolojisi ile hareket ettiğini anımsattı. 

Söylenen söz aynen şu “ Seni Mahkemelerden süründürürüm.Burası sultan Beyazıttan kalan bir vakıf deyip telefonu pat diye yüzüme kapattı. 

Bu yazıyı yazmadan önce günlerce belgeleri inceledim.Tanık ifadelerini okudum kısaca Karayanni bey’in bu kadar sinirli ve agresif olmasının tek nedeni ellerinde sağlam belgelerin olmamasına bağladım.Çünkü yaptığım empatide eğer ellerinde sağlam ve gerçek belgeler olan birisi hiçbir zaman basın mensuplarını “seni mahkemelerde süründürürüm diye“ tehdit etmez .Peki ne yapması gerekirdi.Psikolojik danışman bir dostuma Karayanni’nin söylediği sözler ne anlama gelir dedim.Bana şunları söyledi.Bir insan sahip olduğu delillerin güçlü olduğunu biliyorsa agresif olmaz,kızmaz aksine gerçeklerin ortaya çıkmasına vesile olacak basın mensuplarına özel ilgi ve alaka göstermesi  gerekirdi dedi.    

Balıklı Rum da Dönen tezgahların hepsini değil özetini anlatacağım

Yunokin’ soy isminin üzeri tek çizgi ile çizilerek mahkeme kararı olmadan Yuvakim yapılıyor.Yapanlar bunun nüfus kanununun 79.80.81 maddeleri gereği maddi hatta (maddi hata nasıl olur,1981 doğumlu birisi için 1881 yazılır o kişinin 100 yaşında olmadığı her halinde bellidir.Bunun üstü tek bir çizgi ile çizilip doğrusu olan 1981 yazılırsa maddi hata olduğu bellidir)

Mahkeme ve bilirkişi de kararında örnek vererek nasıl ki Yunus olan bir kişinin isminin üzeri çizilerek mahkeme kararı olmadan Yusuf yapılamazsa Yunokin olan bir soyadın da mahkeme kararı olmadan YUVAKİM olamayacağını karara bağlamış durumda. 

Bu kadar kesin deliller  ortada iken kendilerini akıllı alemi aptal sananların aklına şaşarım.

Belgenin sahteliği o kadar ortada ki başka bir Maria’ anın babası olan ve soyadı YUNOKİN olan birisinin üstü kurşun kalemle çizilip YUVAKİM yazılmakla yüce Türk adaletini yanıltmanın mümkün olmayacağını düşünmediniz mi hiç ? 40 yaşındayım Türk adaleti yavaş işler hele hele tapu  işlerinde ama nihayetinde doğru kararı verdiklerine yüzlerce kez şahit olmuş bir yurttaşım.  

Sayın Karayanni haklı isen neden beni tehdit ediyorsun ? 

Benim ne Ulvi bey ile nede Rum vakfı başkanı Dimitri Karayanni ile hiçbir hukukum yok.Beni ilgilendiren tek şey bu konunun bizim için çok güzel bir  haber değeri olmasıdır.

Mirasın ha Yunukin kızı Maria’ya,ha Yuvakim kızı Maria’ya ait olmasının da bana hiçbir maddi katkısı yoktur.

Bir basın mensubu olarak Hem Ulvi Akarsu’ya hem de Dimitri Karayanni’ye aynı mesafede olmama rağmen eski para birimi ile 150 trilyondan fazla varlığın yönetimini elinde bulunduran Karayanni’nin mahalle kabadayılarının bile yapamayacakları bir şekilde seni mahkemelerde süründürürüm tehdidi savurmasını hoş karşılamam mümkün değildir. 

Ulvi Akarsu Hayatım Tehlikede Savcılığa Suç Duyurusunda Bulunacağım  

Ulvi Akarsu ile yaptığım konuşmada bana aynen şunları söyledi.Eğer Dimitri Karayanni bir basın mensubunu sizi mahkemelerde süründüreceğim diye tehdit ediyorsa benim için daha sert  önlemler düşünebilir.Çünkü her kazandığım davadan sonra Dimitri Karayanni’nin bana karşı biraz daha diş bilediğini hissediyorum.Bunun içinde hem Cumhuriyet savcılığında suç duyurusunda bulunuyorum hem de can güvenliğimden dolayı evimi değiştirmek zorundayım diyerek de eğer yarın öbür gün bana bir şey olursa bunun Balıklı Rum hastanesi yönetiminden bilinmesi için özellikle savcılığa suç duyurusunda bulunduğunu  söyledi. 

Bu olayın detay haberini gazetemiz İstanbul Times’ta vesikaları ile birlikte ciddi bir yazı dizisi şeklinde yayınlayacağız.Ayrıca bu konu ile alakalı tüm çalışmaları aynı zamanda www.istanbultimes.com.tr’de de yayınlayacağız. 

Bizi takip edin habersiz kalmayın diyorum.Artık her hafta gündem uyandıran kişilerle yapacağımız söyleşiler ve haftanın araştırma haberlerimizde gündeme bomba gibi düşecek. 

İstanbul’un gündemi bizden sorulur artık… 

NOT: sitemizde yayınladığımız haberimizden sonra gelen bazı yorumlarda mirasçı olduğunu söyleyelerin dürüst insanlar olmadığı iddiaları var.Her şey olabilir ancak olayın tarafı olan Balıklı Rum'un vakıf başkanı ile konuşmak istedik.Bizi tehdit etti ve telefonu yüzümüze  kapattı.Biz bu miras olayında taraf değiliz.Eğer dava açanlar dolandırıcı ve haksız ise o da bizim sorunumuz değil.

[email protected] 

Editör: TE Bilisim