Zuhuratbaba Mahallesi İncirli Caddesi Bakır Sokak 7 numarada bulunan 4 katlı apartmanın 2'inci katında saat 01.30 sıralarında henüz bilinmeyen sebeple yangın çıktı. Patlama sesiyle birlikte dairenin perdelerinin yandığını gören vatandaşlar, durumu itfaiye bildirdi. İhbar üzerine olay yerine itfaiyenin yanı sıra polis ve sağlık ekipleri de sevk edildi. Zillerine basarak bina sakinlerini uyaran vatandaşlar, yanan dairede oturanların yardımına koştu. İtfaiye olay yerine ulaşıncaya kadar, yanan dairede oturan Şafak Aydın ile köpeği 'Akva' vatandaşlar tarafından dışarı çıkartıldı. Binada ikamet eden yaşlı çift de yine vatandaşlar tarafından kurtarıldı. Dumandan etkilenen bina sakinleri olay yerine intikal eden ambulanslara götürüldü. 

YANGINDAN KURTULAN KÖPEK AMBULANSTAKİ SAHİBİNİ BIRAKMADI

Ambulans içerisinde sağlık ekiplerinin müdahale ettiği Şafak Aydın'ın köpeği 'Akva' ise ambulansın etrafında dolaşmaya başladı. Akva, sahibini görmek için uzun süre uğraştı. Tedavisinin ardından ambulanstan inen sahibini gören köpeğin büyük sevinç yaşadığı görüldü. Şafak Aydın, köpeği ile ekip otosuna binerek polis merkezine gitti. 

ÜST KATLARDA İTFAİYENİN KURTARMASINI BEKLEDİLER

Kısa süre sonra adrese gelen itfaiye ekipleri söndürme çalışmalarına başladı. Üst katlarda mahsur kalan ve balkona çıkan 6 kişi itfaiyenin kendilerini kurtarmasını bekledi. İtfaiye merdiveni ile tahliye edilen vatandaşlardan dumandan etkilenenlere olay yerinde hazır bekletilen ambulanslarda müdahale edildi. Yangın itfaiyenin yaklaşık yarım saatlik çalışmasıyla söndürüldü.

İlk önce patlama sesi duyduklarını aktaran görgü şahitleri, daha sonra dairenin perdelerinin yandığını görünce durumu itfaiyeye bildirdiklerini söyledi. Vatandaşlar, binadaki 3 kişi ile bir köpeği kendilerinin kurtardığını belirtti. Yangının çıkış sebebinin belirlenmesi için inceleme başlatıldı. CİHAN 
Editör: TE Bilisim