İstanbul en büyük ilçelerinden olan Bakırköy'ün en işlek caddalerinden olan İstanbul Caddesi üzerindeki bir kafede patlama meydana geldi. Patlamada 3 kişinin yaralandığı açıklandı.

İstanbul Valisi Muammer Güler yaptığı açıklamada patlamada ölen olmadığını söyledi. Yaralıların durumuyla ilgili olarak Güler, "3 kişi yaralandı durumları ağır değil" dedi.

Patlamanın tüpgaz kaynaklı olduğunu herhangi bir saldırının olmadığını belirten Güler, patlama sonrası yangın da çıkmadı" dedi.

Patlamanın etkisiyle kafeteryanın arka tarafında bir çökme olduğu ifade edildi. Polis ve itfaiye ekipleri bölgede geniş güvenlik önlemleri alırken, bölgeye çok sayıda ambulans olay yerine geldi.

Patlama nedeniyle binanın zemin katında kısmen çökme meydana geldiği, binanın üst katlarının camlarının da kırıldığı görüldü.

Bu arada İGDAŞ yetkilileri, patlamanın hemen ardından olay yerine ekip gönderildiğini belirterek, patlamanın dogalgazla ilişkisinin bulunmadığını, ancak güvenlik amacıyla bölgeye gaz akışını kestiklerini bildirdi. Yetkililer, patlamanın LPG'den kaynaklandığının tahmin edildiğini kaydetti.

Editör: TE Bilisim