Bakırköy Belediyesinin, İstanbul 2010 Avrupa Kültür Başkenti etkinlikleri çerçevesinde düzenlediği Bakırköy Kültür Sanat Yaz Festivali 15–25 Temmuz 2010 tarihleri arasında yapılacak.

İstanbul 2010 Avrupa Kültür Başkenti (AKB) Ajansı ile işbirliği içerisinde organize edilen Bakırköy Kültür Sanat Yaz Festivali kapsamında ayrıca Yeşilköy Halk Dansları Derneği’nin katkılarıyla 10. Uluslararası Yeşilköy Halk Dansları Festivali de 15–20 Temmuz tarihlerinde gerçekleşecek.

Ülkemizin konukseverliğini, kültürel ve sanatsal değerlerini, turizminin uluslararası alanda tanıtımına katkı sunmak istediklerini belirten Bakırköy Belediye Başkanı Ateş Ünal Erzen,” Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün “Yurtta sulh, cihanda sulh” sözü bize her zaman önder olmuş, ulusça ilkelerimizin başında barış ve dostluk gelmiştir. Bu bağlamda düzenlenecek Bakırköy Kültür Sanat Yaz Festivali kapsamında 10. Uluslararası Yeşilköy Halk Dansları Festivaline bu yıl 4 kıtadan Türkiye’nin yanı sıra Amerika, Sierra Leone, G. Kore, Hindistan, İspanya, Macaristan, Makedonya, Meksika ve Polonya’dan halk dansları ekipleri katılıyor. Festivalimize katılacak tüm dansçılara ve ekiplerine teşekkürlerimizi sunuyorum” dedi.

Bakırköy Belediye Başkanı Ateş Ünal Erzen, Bakırköy Yaz Festivali kapsamında Yeşilyurt Belediye Parkı’nda 21 Temmuz da Bakırköy G.Ç.D (Gönüllü Çevreciler Derneği) Türk Sanat Müziği Korosu ve Bakırköy Belediyesi Trio Grubu konseri, 22 Temmuz da Fasafisa Taverna Grubu ve Göknur konserleri, 23 Temmuz da Türk Halk Oyunları gecesi ve Silifke Türküleri konseri, 24 Temmuz da Bakırköy G.Ç.D Türk Halk Müziği Korosu konseri ve DJ Volkan performansı, 25 Temmuz da ise MAREV(Mardin Eğitim Vakfı) Medeniyetler Korosu konseri ve Mardin yöresi halk oyunları özel gösteriminin yapılacağını sözlerine ekledi.

Editör: TE Bilisim