Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Lütfi Elvan, Fatih Sultan Mehmet köprüsündeki bakım onarımla ilgili tüm plan ve programları yaptıklarını söyledi. Elvan, "Boğaziçi Köprüsü’nde olduğu gibi Fatih Sultan Mehmet Köprüsü’nde de çalışmalarımız saat 22.00 ile daha doğrusu 23.00’da başlayacak çalışmalarımız ama kapatma işlemleri 22.00’da başlayacak. Sabah 06.00’a kadar çalışmalarımız devam edecek. Sadece tek bir şeridin kapanması söz konusu olacak. Trafiği etkileyeceğini düşünmüyoruz." dedi.

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Lütfi Elvan Bakanı Lütfi Elvan, çok sayıda ülkeden gelen havayolu temsilcilerinin de yer aldığı Çırağan Sarayı’ndaki Avrupa Havayolları Birliği Havacılık Liderleri Zirvesi'ne katıldı. Zirvenin açılışını yapan Bakan Elvan, İstanbul’da bulunan iki havalimanının yılda toplam yaklaşık 80 milyon yolcuya hizmet verdiğini söyledi. Elvan, “Atatürk Havalimanı’nın kapasitesi 45 – 50 milyon civarındayken bugün 60 milyona yakın bir yolcu burayı kullanıyor. Sabiha Gökçen Havalimanı bir yıl içindeki rakamı söylüyorum 20 milyon yolcumuz kullanıyor. İstanbul’un hava yolculuğunda önemli bir merkez olmasının getirdiği bazı zorluklar da dikkate alınarak biz 3’üncü havalimanını yapma kararını verdik. Yolcu açısından dünyanın en büyük havalimanı olacak. 150 milyon yolcu kapasiteli olan bir havalimanını inşa etmeye başladık. Hedefimiz, 80 milyon yolcuya hitap edecek olan ilk etabını 29 Ekim 2017 tarihinde açmak. Planlarımızı, programlarımızı bu çerçevede yapıyoruz. Türk Sivil Havacılık sektörünün gelişmesinde ülkemizin ekonomisi, dinamizmi, yüksek büyüme performansı son derece etkili olmuştur. Buna paralel olarak özellikle Avrupa Birliği’ne uyum çerçevesinde yapmış olduğumuz düzenlemeler, sektörümüzün liberalleştirilmesi, özellikle düzenleyici kuruluşlarımızın layıkıyla bu alanda çalışması, havacılık sektöründe faaliyet gösteren şirketlerimizin de bu alanda kendilerini geliştirmesi ve yolcuların tercih etmesi son derece etkili olmuştur.” diye konuştu.

Anadolu’nun ihtiyaç hissedilen yerlerinde yeni havaalanları açacaklarını belirten Elvan, şöyle devam etti: “Hükümet olarak hedefimiz şu. Herhangi bir vatandaşımızın 100 kilometre mesafeden havaalanına ulaşmasını arzu ediyoruz. Bizim kriterimiz 100 kilometre. Eğer bu mesafeden uzak bir vatandaşımız söz konusu ise gerekli fizibilite çalışmaları yapılacak ve bu çerçevede yeni havaalanları inşa edeceğiz. Buna paralel olarak da Türkiye içerisinde çapraz uçuş sayısını artıracağız. İller arası uçuş sayılarını artıracağı. Bu da havacılık sektörünün gelişmesine katkı sağlayacak.”

‘KÖPRÜ ÇALIŞMASI TRAFİĞE ENGEL OLMAYACAK’

Program çıkışında gazetecilerin sorularını cevaplayan Elvan, Fatih Sultan Mehmet Köprüsü’ndeki bakım onarım çalışmasıyla ilgili şunları ifade etti: “Çalışmalarımız başlayacak. Burada herhangi bir şekilde vatandaşlarımızın ulaşımını etkileyecek herhangi bir durum söz konusu olmayacak. Boğaziçi Köprüsü’nde olduğu gibi Fatih Sultan Mehmet Köprüsü’nde de çalışmalarımız saat 22.00 ile daha doğrusu 23.00’da başlayacak çalışmalarımız ama kapatma işlemleri 22.00’da başlayacak. Sabah 06.00’a kadar çalışmalarımız devam edecek. Sadece tek bir şeridin kapanması söz konusu olacak. Trafiği etkileyeceğini düşünmüyoruz. Tüm plan ve programımızı ona göre yaptık. Herhangi bir sıkıntı yaşanmayacak. Sürücülerin dikkatli olmalarını öneriyoruz. Tavsiyemiz o. Ama trafik sıkışıklığı açısından gece 11.00 Sabah 06.00 arasına sadece tek bir şerit kapanacağı için herhangi bir sıkıntı söz konusu olmayacak. Bu zaruri bir bakım. Bunu biz yapmak zorundayız.”

Editör: TE Bilisim