Dernek başkanı İş adamı Ahmet Fuat Bodur Gazetemize şunları söyledi 

Yaptıkları etkinlikler ile adından söz ettiren Mardinliler Derneği bu seferde eski tarım ve Hayvancılık Bakanı İstanbul Milletvekili Mehmet Mehdi Eker ile STK temsilcilerini buluşturdu. “Bodur yaptığı kısa açılış konuşmasında şunları söyledi: Ülkemizin zorn günlerde geçtiği bu süreçte biz de üzerimize düşeni yapmak adına karınca kararınca bir şeyler yapmanın gayretindeyiz. Kısa bir süre önce  Ak Parti İstanbul Milletvekili ve Sayın Nurettin Nebati ile Florya Hatay Medeniyet sofrasında bir çok STK başkanı ile bir araya geldik. Sayın Nebati orada partisinin politikalarını ve yakın gelecekte yapacakları çalışmaları anlattı. Bugün de Türk siyaset tarihinde önemli bir yeri olan tecrübeli siyasetçi-bakan ve milletvekili sayın Mehmet Mehdi Eker’in bilgi birikimlerini dinlemek üzere bir aradayız. Ben sözümü kısa keseyim hep beraber sayın Eker’i dinleyelim” dedi.

Bakan Eker şunları söyledi ” Bir çok küresel güç taşeron olarak birilerini kullanarak ülkemizin gelişimi sekteye uğratmaya çalışıyor. Cumhurbaşkanımız ve başbakanımız önderliğinde başlatılan çalışmalardan rahatsız olanlar bu çalışmaları durdurmak için kimi zaman FETÖ’yü, kimi zaman PKK. Yı, kimi zaman da PYD’  yi kullanmaktan çekinmiyorlar. Amacımız ve temennimiz bu illegal örgütlerin artık oynanan oyunu  görüp daha çok bu küresel  güçlere alet olmalarını isteriz ama bu pek de kolay görünmüyor. Onlar hainliklerini yapmaya devam edecekler bizlerde onların oyunlarını boşa çıkarmak için hep beraber çalışacağız. Ak Parti ‘nin 14 yıllık iktidarında yapmadıkları hainlik kalmadı. Çok şükür hepsinden hüsrana uğradılar ve bundan sonrada uğrayacaklar”  dedi

Kimler Katılmıştı ?

Bahçelievler Belediye Başkanı Osman Develioğlu  Ak Parti Bahçelievler İlçe Başkanı Zülküf Türkoğlu, Mardin Dernekler Federasyonu başkanı İbrahim Biter,24. Dönem Ak Parti Diyarbakır Milletvekili Cuma İşten, 23. Dönem  Ak Parti Mardin Milletvekili Doç.Dr. Cüneyt Yüksel, Elazığ ,Diyarbakır, Muş, Ağrı, Şanlıurfa, Van, Malatya , Tokat ,Dernekler Federasyonu Genel başkanları, Mardin Kabala, Ömerli ve Derizbinliler Dernek başkanları, Gaziantep Dernek Başkanı, Adıyaman Vakfı Başkanı , Batman derneği başkanı ,Hatay Derneği Başkanı, Viranşehirller Derneği Başkanı ,Keferze Dernek Başkanı, ,Siirt Vakfı,Trabzonlular ,Rizeliler, Dünya Basın Mensupları Derneği,Mardin İş adamları (MARİŞ) Derneği ,İstanbul Şefkat Derneği , Yardım Eli Derneği, Hukukçular  Birliği Genel başkanı Mustafa Kuran ,Çok sayıda STK başkanı ve Meclis üyesi katıldım gösterdi..

Kaynak: İstanbul Times Haber Ajansı (İTHA)

 

Editör: TE Bilisim