Eskişehir'in ''2013 Türk Dünyası Kültür Başkenti'' ve ''UNESCO Somut Olmayan Kültürel Miras Başkenti'' seçilmesi dolayısıyla resepsiyon verildi.

Sheraton Otel'de düzenlenen resepsiyonda gösterilen tanıtım filminin ardından konuşan Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı, Eskişehir'in 2013 yılı Türk Dünyası Kültür Başkenti olacağı müjdesini 2011'de Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın verdiğini hatırlatarak, Eskişehir'e gösterilen teveccüh nedeniyle hemşehrileri adına teşekkür etti.

İstanbul Times Haber Merkezi / Ahmet Salman

Bakan Avcı, Eskişehir'de yaygın kullanılan ''Az laf çok iş'' deyişini kullanarak, ''Biz de az konuşalım, çok iş yapalım'' dedi.

TBMM'ye, Eskişehir milletvekillerine ve Eskişehir'in çifte başkent unvanı almasında emeği geçenlere de teşekkürlerini ileten Bakan Avcı, yaptığı bir espriyle de konukları güldürdü.

Bakan Avcı ''Şunu da itiraf edeyim. Sayıyorum, sayıyorum 6 milletvekili olmamız lazım ama 5 kişinin adı aklıma geliyor. Sonra bizim Nasreddin Hocamızın fıkrası imdadıma yetişti, altıncıyı da buldum'' diye konuştu.

Eskişehir Valisi Kadir Koçdemir de Eskişehir iki önemli unvanı birlikte taşıdığını kaydederek, bu çerçevede düzenlenecek etkinliklerin temasının Eskişehir'in sahip olduğu farklı kültürel değerler nedeniyle ''göç'' olarak belirlendiğini söyledi.

Eskişehir'de 21 Mart'ta Nevruz kutlamalarının, 23 Mart'ta ise Atatürk Stadyumu'nda resmi açılışın yapılacağını belirten Koçdemir, etkinliklerin yıl boyunca süreceğini kaydetti.

Geceye Kültür ve Turizm Bakanlığı Araştırma ve Eğitim Genel Müdürü Ahmet Arı, bazı milletvekilleri, Eskişehir Odunpazarı Belediye Başkanı Burhan Sakallı, UNESCO Türkiye Milli Komitesi Başkanı Öcal Oğuz, sanatçılar Mithat Körler ve Tayfun Talipoğlu da katıldı.

Uluslararası Türk Kültürü Teşkilatının (TÜRKSOY) önerisiyle geçen yıl hayata geçen ''Türk Dünyası Kültür Başkenti'' unvanı ilk olarak Astana'ya verilmişti. 2013'te Eskişehir'in sürdüreceği unvanı, gelecek sene ise Kazakistan'ın başkenti Kazan devralacak.

Kaynak: İstanbul Times Haber Ajansı (İTHA)

Editör: TE Bilisim