MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, DTP milletvekilerinni zorla mahkemeye getirilmesine ilişkin kararını “Yargıya gitsinler diye yorumladı.

Bahçeli bugün yaptığı basın toplantısında bir soru üzerine, “Yargıya her konuda saygı duyulması gerektiği herkesçe söyleniyor. Yargıya saygı duyulmasında yarar vardır. Kimse yargının önünden kaçmak için değişik oyunlara başvurmamalı” dedi.

OY RENGİNİ AÇIKLADI

Bahçeli DTP’lilerin dokunulmazlıklarının kaldırılması Meclis'te gündeme geldiği taktirde destek vereceklerini belirterek, “MHP olarak yolsuzluklar konusunda da ihanete kadar giden süreçlerle ilgili dokunulmazlık dosyalarına tam destek veririz" dedi.

DİYARBAKIR MAÇI

Bahçeli bir başka soru üzerine de “Fenerbahçe Diyarbakır maçından başlayan, bugün Bursa maçına kadar uzanan olaylar Kürt açılımı ile varılmak istenen yere spor severlerin alet edildiğini gösteriyor. Spor severler alet edilmemelidir. Kürt açılımı kardeş kavgasına sürükleyecek bir takım provakasyonlara dönüştürülmemelidir. İçişleri Bakanı sivil toplum kuruluşlarını kapı kapı dolaşacağına, statlara gitmelidir. Bu durum Kürt açılımının ateşle uyunudur yapılanların nasıl tahrik edici olduğunu gösteriyor" uyarısında bulundu.
Editör: TE Bilisim