Bağcılar’da inşaatı tamamlanan Kazım Karabekir, Demirkapı ve Evren kapalı yüzme havuzları düzenlenen törenle hizmete sunuldu. İlçede hizmete sunulan kapalı yüzme havuzu sayısı 6’ya ulaşırken öğrenciler bu havuzlardan ücretsiz yararlanıyor. İlçede eğitim gören öğrenciler, beden eğitimi derslerini kapalı yüzme havuzlarında yapma imkânına kavuştu.

Bağcılar Belediyesi tarafından inşaatları kısa sürede tamamlanan 3 kapalı yüzme havuzu düzenlenen törenle hizmete sunuldu.

Kazım Karabekir ve Demirkapı kapalı yüzme havuzlarının açılış törenine katılan İstanbul Milletvekili AK Parti Grup Başkan Vekili Mehmet Doğan Kubat, 13 yıldır merkezi hükümetin ve yerel belediyelerin halka hizmet düsturuyla projeler üretip hizmete sunduklarını kaydetti. Kubat, “Bağcılar Belediyesi, hizmete sunduğu projelerle Türkiye’de başarılı belediyeciliğin en önde gelen örneklerinden birisini oluşturuyor.” dedi.

“İLK BİLGİ EVİNİ KAZIM KARABEKİR’DE HİZMETE SUNDUK”


İlk Bilgi Evi’ni Kazım Karabekir Mahallesi’nde açtıklarını hatırlatarak konuşmasına başlayan Bağcılar Belediye Başkanı Lokman Çağırıcı da, şu an 16 Bilgi Evi’nde 40 bin çocuğun değişik branşlarda kurs gördüğünü söyledi. İlçenin 22 mahallesine de kapalı yüzme havuzu inşa edecekleri müjdesi veren Çağırıcı, yine her mahalleye Bilgi Evi kavuşturacakları sözünü verdi.

“ÖĞRENCİLERİMİZ BEDEN EĞİTİMİ DERSİNİ YÜZME HAVUZLARINDA YAPIYOR”

Konuşmasında öğrencilerin kapalı yüzme havuzlarından ücretsiz yararlandığını da hatırlatan Çağırıcı, “Öğrencilerimiz beden eğitimi derslerini de artık kapalı yüzme havuzlarında gerçekleştiriyorlar. Bunun yanı sıra okullarımıza da spor salonları inşa ediyoruz.” dedi. İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin metro ve tramvay çalışmalarının da sürdüğünü anlatan Çağırıcı, 2017 yılında hizmete sunulacak metro hattıyla Bakırköy’den Bakırköy’e 13 dakikada gidilebileceğini anlattı. Bağcılar metrosunun Beşiktaş üzerinden gelecek metro hattı ile de entegre olacağını vurgulayan Çağırıcı, Halkalı’ya ulaşacak metro hattı ihalesinin de yakında yapılacağını anlattı. Çağırıcı, “İlçemiz artık 5 metro ve 1 tramvay hattı ile konuşuluyor.” dedi.

“ÇOCUKLUĞUMUZDA YÜZME HAVUZU YOKTU”


İlçenin 6 kapalı yüzme havuzuna kavuştuğunu hatırlatan AK Parti İlçe Başkanı İsmet Öztürk ise çocukluğunda ilçede havuz olmadığı için yüzme imkânı bulamadıklarını söyledi. Öztürk, “Çocukluğumuzda havuz yoktu. Bu imkânlardan mahrumduk.” dedi. Konuşmaların ardından Kazım Karabekir, Demirkapı ve Evren mahallelerinde inşaatı tamamlanan kapalı yüzme havuzları hizmete sunuldu. Açılışa belediye başkan yardımcıları, meclis üyeleri, muhtarlar ile ilçe sakinlerinin yanı sıra Çad Milletvekili Salih Ali Mustafa da katıldı. 
Editör: TE Bilisim