Bağcılar Belediyesi, öğrencilere dersi sevdirmek, eğitime teşvik etmek ve motivasyonlarını artırmak için benzeri bulunmayan bir projeyi hayata geçirdi. Geçen yıl başlanan “Öğren oyna” projesinde derse giren öğrencilerin ödüllendirilmesi amaçlanıyor.

“Derse giren öğrencinin kartına otomatik puan yükleniyor”

Eğitmenler tarafından her derse ayrı bir puan belirlendi. Buna göre üniversite sınavına hazırlık dersleri (LYS) 1 ile 3 puan, bilgisayar ve İngilizce dersleri 10’ar puan iken kişisel gelişim, moral motivasyon ve tarih okumalarına ise 20’şer puan verildi. Gençlik Merkezi’nde kayıtlı 6 bin öğrenciye üzerinde fotoğrafı ve içinde kişisel bilgileri bulunan çipli kart çıkarıldı. Gençlik Merkezi’nde ders, panel veya seminer gibi etkinliklere katılmak isteyen öğrenci sınıfa girerken kartını okutuyor. Bu işlem sırasında karta otomatik olarak dersin değeri kadar puan yükleniyor.

“Bowling için 5, Langırt 2, Bilardo 3 puan gerekiyor”

Öğrenci isterse hemen ders çıkışında isterse daha sonra puanlarını Gençlik Merkezi bünyesinde bulunan eğlence salonunda harcayabiliyor. Oyunlar için de puanlar belirlendi. Langırt için 2, bilardo için 3, bowling için ise 5 puan karttan düşüyor. Bunun yanında dart, masa tenisi ve birçok oyun daha bulunuyor.

“Kişisel gelişim ve tarih okuma panelleri daha çok ilgi görüyor”

“Öğren oyna” öğrenciler tarafından çok ilgi görüyor. Projenin geçen yıl uygulamaya koyulmasının ardından derse katılım yüzde yüz artış gösterdi. Artık öğretmenler öğrencilere “Devamsızlık” uyarısında bulunmuyor. Özellikle puanı yüksek olduğu için kişisel gelişim ve tarih okuma panellerinde salon dolup taşıyor.

Yetkililer 250 kişilik seminer salonunun bazen yetmediğini ve ilave sandalye ile 300 kişiye eğitim verildiğini söyledi.

“Eğitimde dışsal motivasyon araçlarından biri”                                                                       

Bağcılar Belediye Başkanı Lokman Çağırıcı, “Bu aslında eğitimde dışsal motivasyon araçlarından biri. Uygulamamız sayesinde geleceğimizi teslim edeceğimiz öğrencilerimizin zamanlarını boşa harcamasının önüne geçiyoruz. Çocuklarımız burada hem eğitim alıp kendini yetiştiriyor hem de eğlenip motivasyonunu yükseltiyor” dedi.

Editör: TE Bilisim