Bağcılar Belediyesi muhtemel kar yağışı veya buzlanmaya karşı hazırlık çalışmalarını tamamladı. Yoğun kar yağışı uyarısı ile birlikte ekipler acil durum haline geçirildi. Bağcılar Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü Yol Bakım ve Onarım ekipleri, 08.00-16.00 saatleri, 16.00-00.00 saatleri ve 00.00-08.00 saatleri arasında olmak üzere üç vardiye olarak çalışıyorlar. İlçenin yedi bölgesinde görev yapacak olan kar küreme araçları, greyder ve tuz yüklenen iki iş makinesi hazır bekletiliyor. Ayrıca 500 adet çuvallanmış tuz da, acil durumlarda kullanılmak üzere kamu kurumlarına teslim edildi.
“92 PERSONEL GÖREV YAPACAK”
Bağcılar Belediye Başkanı Lokman Çağırıcı, kış ve karla mücadele çalışmaları kapsamında 92 personelin kesintisiz olarak görev yapacaklarını ifade etti. Yüzyıl, Göztepe ve Mahmutbey mahalleleri başta olmak üzere bölge genelinde, özellikle rampa ve kuzeye bakan yollarda olumsuzluklar meydana geldiğine dikkat çeken Çağırıcı, şunları söyledi:
“İstanbul geneli için kar yağışı veya buzlanma uyarısı verildikten sonra Belediyemiz Fen İşleri Müdürlüğü Yol Bakım ve Onarım birimi, AKOM ile irtibatlı olarak, tüm tedbirleri aldı. Kar yağışı halinde 800 ton tuz stoğumuz bulunmaktadır. Kışla mücadele çalışmasında tüm ana arter ve ana arter niteliğindeki yollarda çalışma yapılacaktır. İlçemizdeki trafiğe kapalı sokaklarda, yaya sirkülasyonunun fazla olduğu meydan ve caddelerin kaldırımları ile cami, okul ve hastane çevrelerinde kar küreme ve tuzlama çalışmaları yapılacaktır.”
“ÖNCELİĞİMİZ HAYATİ ÖNEM TAŞIYAN YERLER”
Ayrıca İstanbul Büyükşehir Belediyesi Yol Bakım Müdürlüğü ve AKOM tarafından bölgede kış çalışmalarında görevlendirilmiş ekiplerin (7 adet tuzlama aracı) ile sürekli koordinasyon sağlanarak kışla mücadelede en üst seviyede çalışma yapacaklarının altını çizen Çağırıcı, “Başta anaarter olmak üzere, bağlantı yolları ve anaarter niteliğinde bulunan sokaklar, bölgemizdeki dik sokaklar, kamu kuruluşları, okullar, sağlık ocakları, mahalle konakları, muhtarlıklar, üniversiteler, Devlet Hastanesi ve özel hastanelere giden yollar kontrol altına alınacak.” diye konuştu. Bu bölgelere öncelik verileceğini de kaydeden Çağırıcı, kış çalışmalarındaki önceliklerinin hayati önem taşıyan ulaşım yollarının açık tutulması olduğunu kaydetti.
 
Editör: TE Bilisim