Uluslararası Medya Sempozyumu  başlıyor…                     

Bağcılar Belediye Başkanı Lokman Çağırıcı:
“Dünya medyasını İstanbul’da buluşturuyoruz”

Bağcılar Belediye Başkanı Lokman Çağırıcı, WikiLeaks belgeleriyle medyanın yeni halinin tüm dünyayı sarstığı bir gündemde Uluslararası Medya Sempozyumu’nu İstanbul’da düzenlediklerini belirterek, “Sempozyum, hem ülkemiz hem de dünya medyasından katılacak ünlü isimlerle medyada yaşanan çarpıcı değişimi gözler önüne serecek” dedi.        

Küreselleşmenin etkisiyle medyadaki temel sorunların tartışılacağı ve güncel gelişmeler paralelinde medyanın yeni halinin sorgulanacağı Uluslararası Medya Sempozyumu 10 Aralık’ta başlayacak ve üç gün sürecek.  Babıali'den Bağcılar'a, Küreselden Yerele” başlığıyla Bağcılar Belediyesi ve Basın Yayın Birliği’nce düzenlenen Uluslararası Medya Sempozyumu’n açılış konuşmasını, TBMM Başkanı Mehmet Ali Şahin yapacak.

Sempozyum öncesi düzenlenen basın toplantısında konuşan Bağcılar Belediye Başkanı Lokman Çağırıcı, medyanın yeni halinin tüm dünyanın gündeminde olduğu bir dönemde medyanın geleceğinin Bağcılar’da tartışılacağını söyledi.

Çağırıcı, Belediye olarak 2007 yılından bu yana kültür ve sanat faaliyetlerini uluslararası alana taşıyan bir Belediye olduklarını ifade ederek, “Önceki yıllarda tümü uluslararası boyutta gerçekleştirilen İzcilik Şurası, Aliya İzzetbegoviç Sempozyumu ve Hoca Ahmet Yesevi Sempozyumunu’nun ardından şimdi de Uluslararası Medya Sempozyumu’nu düzenliyoruz. Bağcılar, birçok büyük medya kuruluşuna ev sahipliği yapması nedeniyle medyadaki değişimin en fazla gözlenebildiği yer. Dünyanın gündemini belirlediği bir dönemde de medyanın geleceğini Uluslararası Medya Sempozyumu’nda hep birlikte tartışacağız” dedi. 

“Önemli başlıklarda oturumlar düzenlenecek”

Basın Yayın Birliği Başkanı Hayati Bayrak, Başkan Yardımcısı Münir Üstün ve Sempozyum danışmanlarının da katıldığı toplantıda Başkan Çağırıcı, Sempozyum’un nedenleri ve hedefleri hakkında bilgi verdi. Medyanın, kil tabletlerde basılıp dağıtılan ilkel gazetelerden bugün kısa sürede milyonlarca çoğaltılabilen yayınlara ulaştığını, bunun da ötesinde internet medyası ve teknolojik gelişmelerle bugün gazetelerin basılıp basılmayacağının tartışılır hale geldiğini söyledi. Medyanın gelişim sürecini rakamlarla özetleyen Çağırıcı, dünya medyasının bu değişen formu, yeni değerleri ve biçimlerinin, farklı ülkelerden alanında dünyaca ünlü katılımcılar ile birlikte Bağcılar’da ele alınacağını aktardı. Sempozyumda Küreselleşmenin Medyaya Çizdiği Yeni Sınırlar,

Konvansiyonel Medya ile Sosyal Medyanın Meydan Savaşı, Medya İktidarı ve Demokratik Sorumluluk başta olmak üzere önemli başlıklarda oturumların düzenleneceğini kaydeden Başkan Çağırıcı, katılımcıların çok geniş bir yelpazede olduğuna dikkat çekti.

Toplantıda konuşan Basın Yayın Birliği Başkanı Hayati Bayrak da, projelerini heyecanla karşılayarak büyük destek veren Bağcılar Belediyesi’ne teşekkürlerini sunarak başladığı konuşmasında Sempozyumun içeriğine dair bilgiler aktardı. Sempozyuma aralarında Amerika, Yunanistan, Kenya, Mısır, Irak gibi dünyanın farklı bölgelerindeki 11 ülkeden konusunda uzman 17 katılımcının iştirak ettiğini söyleyen Bayrak, Türkiye’den de birbirinden değerli 45 katılımcının yer alacağını belirtti.

Sempozyum Sekreteryası:                                                                                  Medya İletişimi:

Meryem Gayberi  [email protected]                 Cihan Çakır  / Turuncu Tanıtım

Selma Pektaş        [email protected]          [email protected]

M. Şeyma Kara      [email protected]              gsm: 0533 438 61 50

                                                                      

  babialidenbagcilara.com      www.twitter.com/medyasempozyumu

Editör: TE Bilisim