İstanbul İl Başkanı Aziz Babuşcu, CHP’li Gürsel Tekin’in İstanbul’da yaşanan sel felaketinin ardından parti ile ilgili ortaya attığı iddialara düzenlediği bir basın toplantısı ile cevap verdi. İl Başkanlığı binasında yapılan basın toplantısına ilgi yoğundu. Konuşmasına, selde hayatını kaybeden vatandaşlara Allah’tan rahmet, yakınlarına ve kederli ailelerine başsağlığı dileyerek başlayan Babuşcu, tüm Türkiye’yi yasa boğan bu olayda takındığı tavır nedeni ile CHP’yi eleştirdi. “Sel olduğu yönündeki haberler gelir gelmez Başbakanımız, tüm belediye başkanlarımızı toplayarak, neler yapılacağı konusunda fikir alışverişinde bulundu. Belediye Başkanlarımız da yapılacaklar konusunda vakit kaybetmeden harekete geçtiler, var güçleri ile çalıştılar.” diyen İl Başkanımız, konuşmasını şu ifadeler ile sürdürdü: “Biz bu süreçte siyaset yapmadık, çalıştık. Ancak ne zamanki CHP Genel Başkanı Deniz Baykal afet bölgesine geldi olayın gidişatı değişti. Başbakanımızı ve AK Partili belediyeleri suçladı. Tıpkı Kağıttepeli belediye başkan adaylarının delik ayakkabı ile çamura basarak yaptığı gibi şov yaptı. Biz acının, ölümün, dramın olduğu yerde siyaset yapmayız.”  

Babuşcu, CHP Genel Başkanı Baykal’a da, “Sayın Baykal, devlet protokolünde önemli bir yere sahipsiniz, kendinizi televizyonlarda bir izleyin Allah aşkına, ayağınızda çizme, daha yaralar sarılmamış, kayıplar aranıyor, insanlar gözyaşı döküyor, siz çamurun ortasında basını karşınıza alıp 'Başbakan geldi mi, başkan geldi mi' diye açıklama yapıyorsunuz. Bu, ana muhalefet liderine yakıştı mı? Size de verecek belgelerim var. Belki de bu defa cenazenin olduğu yerde siyaset yapmanın ayıp olduğunu anlarsınız diye ümit ediyorum" diye seslendi. 

Baykal’ın ardından CHP İstanbul İl Başkanı Gürsel Tekin’in sahneye çıkarak Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’a ağır hakaretler ettiğini söyleyen Babuşcu, “Bu denli düşük seviyede siyaset yapan bir insanla ekran karşısına çıkmayız ancak bize meydan okumasına da müsaade etmeyiz.’ dedi. CHP’li Tekin’in sel felaketini siyasete alet edip, kanal kanal gezerek iftiralar attığını belirten İl başkanımız, “Mahkemeye gidenlerin CHP’li olduğunu ispatlasınlar istifa ederim diyordun, işte ispatladık. Verdiğin sözü erkekçe yerine getir. İstifa etmezsen halk seni vicdanlarında mahkum edecek.” şeklinde konuştu.

Editör: TE Bilisim