Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı ile Anne Çocuk Eğitim Vakfı (AÇEV) ''Türkiye'de Baba Olmak: Cinsiyet Eşitliğinde Sorumluluklar, Haklar ve Çözümler'' konulu panel düzenledi.

Panele Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahin, AB Bakanı ve Başmüzakereci Egemen Bağış, AÇEV Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Ayla Göksel, Başbakan Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan ve komedyen Cem Yılmaz katıldı.

Babamın cinsiyetini söylemiyorum
"Türkiye'de Baba Olmak" konulu konferansta konuşma yapan Cem Yılmaz, konferansı çok önemsediğini dile getirdi.

Babalığın kendisini çok değiştirdiğini söyleyen Yılmaz, "Öncelikle bu aktiviteye katılmama sebep olan karıma ve çocuğuma çok teşekkür ediyorum. Eğer onlar olmasaydı, bu konuşmalardan sonra yan salonda yapılacak bir eğlencede komedyen olarak sahneye çıkacaktım" dedi.

Komedyenin herkesin düşmanı olduğunu belirterek, şöyle konuştu:

"Komedyen; her anlayışın, her kalıbın, her sıfatın düşmanıdır. Benim gayretim komedyen olarak düşman olduğumu hissettiğim için, en azından akıllı bir düşman olabilmek. Aptal dosttan nazaran akıllı bir düşman... O nedenle babalıkla, aileyle, cinsellikle, kadın-erkek ilişkilileriyle ilgili konuşurken bütün bunların sert bir düşmanı olarak konuşuyoruz. Espriler yapıyoruz, yeriyoruz, dalga geçiyoruz. Ama bunu akılla yapmaya çalışıyoruz, en azından benim gayretim budur."

8.5 aylık babalık serüveniyle ilgili de değerlendirmelerde bulunan Yılmaz, "Şöyle bir dinledim de, o konuşmalarda anlatılan ideal baba benim. Bilmiyorum bu bir yarışma mı ama ben finale gelmek istiyorum. Herhalde bunları babamdan gözlemlemişim. Çok kıymetli bir insan kendisi, babamın cinsiyetini şu anda söylemiyorum. Önemi yok, çünkü bir ayrımcılığa girmek istemiyorum. Cinsel kimliklerin dışında konuşuyoruz madem" diye konuştu.

Toplumdaki devam etmesi gereken bazı değerlerin yaşatılması gerektiğini vurgulayan komedyen Yılmaz, "Ben güzel şeyler öğrendim. Bu toplumda çok kıymetli değerler var. Sürdürülebilmesi zor olan ama sürdürülmesi gereken değerler var. O değerlere bağlı bir insan olduğumu düşünüyorum. Evladımıza onu vermeye çalışıyorum. Tabii ki de kendi üslubumla" dedi. 
Editör: TE Bilisim