Mimar Süleyman Uluocak Aydınlar Ocağı Programlarını Binlerce Kişiye Duyuruyor

Eminönü Halk Eğitim merkezinde Aydınlar Ocağı tarafından tertiplenen "87.yılında Cumhuriyetimiz ve Türkiye" konulu panel'e katılım yoğundu. 

İstanbul Times Haber Merkezi

Yoğun katılımın sağlanması konusunda gerekli duyuru ve tanıtımları yapan Aydınlar Ocağı yönetim kurulu üyesi mimar Süleyman Uluocak başarılı bir çalışma yaparak Eminönü Halk Eğitim Merkezi konferans salonunun tıklım tıklım dolmasını sağlaması gözlerden kaçmadı.

Moderatör Aydınlar Ocağı Başkanı Prof.Dr.Mustafa Erkal'di

Prof.Erkal ilk önce konuşma sırasını eğitimci Sakin Öner'e verdi.Öner Cumhuriyet döneminde eğitimin karşılaştırmalı bir analizini yaparak katılımcıların hafızasını tazeledi.Öner yaptığı sunumda özellikle eğitim kadrosu olmadan açılan Meslek Yüksek okulları ve fakülteleri eleştirdi.

Liseden sonra hocaların meslek yüksek okullarındaki derslere girmesini de eleştiren Öner hal böyle olunca bunlara meslek yüksek okulu yerine yüksek lise demek daha doğru diyerek tepkisini orataya koydu.

Eğitimci Öner ülkemizde her yıl bin tane beden eğitimi öğretmeni ihtiyacı varken fakülteler on bin mezun verirse orada iyi bir planlama yapılmıyor demektir dedi.

Moderatör Prof.Erkal'da zaman zaman fikrini beyan etti

Sakin Öner Konuşmasını bitirip konuşma sırası Prof.Dr.Özcan Yeniçeri'ye gelecekken Prof.Erklal Milli Eğitim Bakanı Nimet Çubukçu'nun andımızda gerçekten de türklüğü ön plana çıkaran çok şey var demesini elştirdikten sonra söz sırasını prof.Yençeri'ye verdi.

Prof.Dr.Özcan Yeniçeri Salonu İnletti

Yeniçeri aslında Cumhuriyetimizin 87.yılında konuşacak çok  şey var ama bence sadece gençliğe hitabenin açılımı yapılsa bile bu yeter ancak ben yine de söz sırası bana verilmişken biraz konuşmak isterim dedi.Prof.Dr.Özcan Yeniçer heyecanlı ve sert bir konuşma yaparak katılımcılara kendisini dinletmesini çok iyi bir şekilde bildi. 

Prof.Yeniçeri konuşmasını ,eskiden ülkeler fethedilirdi.Şimid ise milletleri fethetmnek daha kesin çözüm oldu dedi.Hükümetin yaptığı açılımlara ateş püskürten Özcan Yeniçeri dış güçlerin hükümete üç görev verdiklerini iddia etti.Bunların Büyük Ermenistan,Büyük Yunanistan ve Büyük Kürdistan olduğunu ifade eden Prof.Yeniçeri'nın konuşması dinleyiciler tarafından sık sık alkışlarla kesilmesi gözlerden kaçmadı.

Konuşmasına yapılan açılımları eleştirerek devam eden panelist bu açılımlar ülkeye ve Türklük davasına bir şey kazandırmayacaktır dedi.

Prof.Dr,Ümit Özdağ'da güzel bir sunum yaparak Aydınlar Ocağı'nın güzel bir toplantı yapmasına katkı yaptı.

Katılımcılar yapılan topnatının güzel ve çok verimli geçtiğini vurgulayarak zaman zaman Aydınlar Ocağının bu  tür bilgilendirici toplantılar yapmasını talep ettiler.

 İstanbul Times Haber Ajansı (İTHA)

Editör: TE Bilisim