Törene CHP Grup Başkanvekili Akif Hamzaçebi, CHP Genel Başkan Yardımcısı Ercan Karakaş, CHP İstanbul İl Başkanı Murat Karayalçın, CHP İstanbul eski İl Başkanı Oğuz Kaan Salıcı, Sarıyer Belediye Başkanı Şükrü Genç, Gürkan’ın ailesi ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Aydın Güven Gürkan için okunan duaların ardından bir konuşma yapan CHP Genel Başkan Yardımcısı Ercan Karakaş, “Ülkemizin en sıkıntılı döneminde Erdal İnönü, Aydın Güven Gürkan hepimize örnek çalışmalar gösterdiler. Onları unutmadık, unutmamız mümkün değil.

Yalnızca hocamızı, sevgili Uğur Mumcu’yu, İsmail Cem’i kaybettiğimiz gün değil. 24 Ocak Türkiye’de kamunun kaybedildiği gündür aynı zamanda. Türkiye’nin yapısının değiştirilmeye başlandığı bir gün. Onlar daha güzel bir Türkiye kurmak için çalıştılar.” ifadelerini kullandı.


Uğur Mumcu’nun oğlu Özgür Mumcu’nun bugün Cumhuriyet gazetesindeki köşe yazısında ‘Ocak ayını sevmiyorum’ sözünü hatırlatan CHP İstanbul İl Başkanı Murat Karayalçın, “Gerçekten de kaybettiğimiz değerlerimiz, canlarımız nedeniyle ocak ayı acılı bir aydır. Yalnızca hocamızı, sevgili Uğur Mumcu’yu, İsmail Cem’i kaybettiğimiz gün değil. 24 Ocak Türkiye’de kamunun kaybedildiği gündür aynı zamanda. Türkiye’nin yapısının değiştirilmeye başlandığı bir gün. 24 Ocak’ı sevmemizin bir diğer nedeni de bu” dedi.


Karayalçın, konuşmasını şu sözlerle sürdürdü; “Değerlimize, geçmişimize, büyüklerimize, kaybettiklerimize sahip çıkacağız. Onları her zaman şükranla anacağız, rahmetle anacağız, sevgiyle anacağız. Kaybettiğimiz il başkanlarımızı, ilçe başkanlarımızı da anacağız. Onların da kabirleri başında toplanacağız ve dayanışmamızı, sevgimizi, rahmet dileklerimizi onlara da sunacağız. Bu, Aydın Güven Gürkan’ın ve diğer tüm büyüklerimizin bize vasiyeti olarak da kabul edilmelidir. Onların vasiyeti daha güzel bir Türkiye kurmaktı. Biz de onun için çalışmalıyız. O mesajı biz de gelecek kuşaklara taşımalıyız. Bunu dayanışmayla yapacağız, birbirimize sarılarak yapacağız, çalışarak yapacağız.

Bugün burada bu kadar geniş bir katılımın olması büyük bir kararlılığın göstergesidir. Sevgili hocamıza ve aile mensuplarına saygılarımı ifade ediyorum. Aydın Güven Gürkan, Türkiye’nin ve sol dünyanın tanıdığı, bildiği en güçlü hatiplerden birisiydi, en güçlü önderlerin birisiydi. O nedenle onun söylediklerini bizim ve bizden sonra gelen kardeşlerimizin okuması özel bir önem taşımaktadır.”
 
Editör: TE Bilisim