Her yıl Konya’da yapılan Anadolu Kartalı hava tatbikatının uluslararası boyutu bu yıl iptal edildi ve söz konusu tatbikata daha önce 5 kez katılan İsrail bu yıl Türkiye’ye gelmedi.

Dışişleri Bakanlığı ve Genelkurmay Başkanlığı’nın ilgili ülkelerle yürütülen temaslar sonucu alındığını duyurduğu bu karara, Doğan Grubu yayınlarında ağır eleştiri getirilmişti.

Habertürk'ün haberine göre bu yayınlarda, Gazze’de sivillere katliam yapan, savunmasız insanlar üzerindeki saldırgan ve yayılmacı politikasıyla dünyaya meydan okuyan, kadın-çocuk demeden aylarca ilaç ve gıda gibi en temel insani yardımlara dahi izin vermeyen, Türkiye Cumhuriyeti Başbakanını diplomatik nezaket sınırlarını da aşarak Gazze’ye sokmayan ve aba altından sopa göstererek Türkiye’ye küstahça tehditlerde bulunan İsrail yöneticilerine tepki konulacağına adeta hak verilmesi dikkat çekmişti.

Peki Doğan’ın bu tutumunda ortağı Axel Springer’in etkisi var mıydı?

Axel Springer’in internet sitesinde yer alan kuruluş ilkelerini gördükten sonra, bu soruyu sormak kaçınılmaz oluyor. Zira bir yayın kuruluşu olan Axel Springer 4 maddeden oluşan kuruluş ilkelerinden ikincisinde, bir devletin politikasını ve çıkarlarını savunmayı ilke olarak benimsediğini ilan ediyor. O devlet, İsrail.

Axel Springer’in resmi internet sitesinde bu ilkeye şu şekilde yer veriyor:

“İsrail devletinin yaşamsal haklarının desteklenmesi”
Editör: TE Bilisim