Avrasya Hospital, Zeytinburnu Kaymakamlığı ve Halk Eğitim Merkezi işbirliği ile gerçekleştirilen Hasta ve Yaşlı Bakıcılığı Kursu üçüncü mezunlarını verdi.

ISTANBUL TIMES/HABER MERKEZİ

Avrasya Hospital, Zeytinburnu Kaymakamlığı ve Halk Eğitim Merkezi işbirliği ile açılan Hasta ve Yaşlı Bakıcılığı Kursu, Zeytinburnu Belediyesi Kazlıçeşme Kültür Merkezi’nde düzenlenen bir törenle üçüncü mezunlarını verdi. Ağırlık olarak mesleksiz ve işsiz kişilerden oluşan kursiyerler ömür boyu yapacaklarını mesleklerinin sertifikalarını aldılar.

YOĞUN BİR KATILIM GERÇEKLEŞTİ

İş, sanat ve bürokrasiden çok sayıda konuğun davet edildiği törene katılım yoğun oldu. Törene kursiyer ve kursiyer yakınların yanı sıra bakanlar, Vali Yardımcıları, İlçe Kaymakamları, İlçe Belediye Başkanı, sanatçılar ve işadamları da katıldı.

 

ANLAMLI BİR KURS

Ülkemizde yaşlı nüfusta bir artışın olması, özellikle aile fertlerinin iş hayatına katılması, çekirdek ailelerin artması, yaşlı ve bakıma muhtaç hastaların çoğalması, bu hastaların fiziksel, sosyal ve ekonomik yetersizlikleri nedeniyle bakımlarına ihtiyaç duyuluyor.Avrasya Hospital, Zeytinburnu Kaymakamlığı ve Halk Eğitim Merkezi bu sosyal durumdan hareketle, yaşlı ve hastanın fiziksel, psikolojik ve sağlık problemleri hakkında bilgi sahibi olup, evde veya kurumda bakım ve takibini yapabilecek eğitilmiş insanlar yetiştirmeyi amaçlayarak bu kursları açtı.

KURSİYERLER NELER ÖĞRENİYOR

Yaşlanma ve sağlık, yaşlılık ve yaşlı bakımı, hasta ünitesi ve hasta yatağı ile ilgili uygulamalar, hasta odalarının düzeni, hastayı yatağında rahatlatma teknikleri, hastanın yatağından kaldırılması pozisyonları, hastanın yatak içi ve dışındaki faaliyetleri, beslenme, yaşlıların günlük bakımı, dekibütüs ülserleri (basınç yarası, yatak yarası), İlaç verme, özel hastalıklarda bakım , idrar ve gaitasını tutamayan hastada bakım, kolostomili hastada bakım, treakostomili hastada bakım, epilepsi, kronik obstruktif akciğer hastalığı, kanserli hasta bakımı, derece, nabız ve solunum, tansiyon alma teknikleri, ve İlkyardım.

 

 

Editör: TE Bilisim