Avcılar Belediye Başkanı Mustafa Değirmenci;17 Ağustostan sonra Avcılarda zihniyet değişti…

İstanbul Times Haber Merkezi /Özel Haber  

 

Avcılar Belediye Başkanı Mustafa Değirmenci 17 Ağustos depreminin 12.yıldönümünde depremde hayatını kaybedenlerin yakınlarına başsağlığı dileklerinden bulunarak, “Acıları acımızdır” dedi. Depremin 12. yıldönümünde yaptığı açıklamada “Bugün Avcılar eski günlerine yeniden geri döndü. Şehir nüfusu 17 Ağustosta 100 bin iken bugün 450 bine dayandı. Çünkü Avcılarda zihniyet değişti. Artık binalar deprem yönetmenliğine göre yapılıyor. Avcılarda sadece 3 tane binamız mahkemelik olduğu için sorunlu başka binalarda sorunumuz yok. Biz her şeye rağmen ‘İNADINA Avcılar’ diyerek burada yaşamımızı sürdürüyoruz” dedi.


DEPREMZEDELER İÇİN İMAR AFFI


Değirmenci, “Depreme karşı hazırlıkların hükümet tarafından yapılması gerekir. Yerel yönetimler bu yükün altından kalkamaz. Öncelikle 1998 deprem yönetmenliğinden önce yapılan binalar için imar affı çıkarılmalı. Bu güzel bir çözüm olur. Depremde evleri yıkılan vatandaşlarımız aynı yere yeni deprem yönetmenliğine göre binasını yapabilmeli. Bu mağduriyetleri giderilmeli. Bunun için hükümetin çalışma yapması gerekir. 12 yıldır herkes konuşuyor ancak kimsenin depremle ilgili çalışma yaptığı yok. Konuşmakla bu işler çözüme kavuşmuyor” şeklinde konuştu.

DUA EDELİM


Mustafa Değirmenci 17 Ağustos depreminde hayatını kaybeden vatandaşlarımız için bugün Avcıların 10 mahallesindeki camilerde mevlid’i şerif okutulacağını belirterek, “Yaşamını yitiren vatandaşlarımız için şu an yapılacak en güzel şey bu mübarek Ramazan ayında dua etmektir. Ölenlere Allahtan rahmet yakınlarına baş sağlığı diliyorum” dedi


İFTAR YEMEĞİ


Mustafa Değirmenci bu gün Avcılar protokolüne iftar yemeği verecek. Firuzköy Sosyal tesislerindeki iftar yemeğine yaklaşık 500 kişinin katılacağı tahmin ediliyor. 

Editör: TE Bilisim