Sabancı Üniversitesi'nin öğrenci aileleri için düzenli olarak hazırladığı etkinlikler çerçevesinde Ekim ayında verilen bir konferansta skandal yaşandığı ortaya çıktı.

Akşam gazetesinin haberine göre, Üniversite öğretim üyelerinden Prof. Dr. Cemil Koçak'ın, gerek Mustafa Kemal Atatürk, gerekse ÇANAKKALE Zaferi ile ilgili akıl almaz ifadeler kullandığı öğrenildi. İşte o konferansın ayrıntıları ve Koçak'ın hakaret içeren sözleri...

Toplantının tarihi: 23 Ekim 2010
Yer: Sabancı Üniversitesi Konferansın
Konusu: ÇANAKKALE Savaşları
Konferansı veren hoca: Prof. Dr. Cemil Koçak

Öğrencilerin aileleri salondaki yerlerini almış, Koçak'ı dinlemeye başlamışlardır. Koçak ÇANAKKALE Savaşı'nı anlatmaya başlar. Bir süre sonra aileler Koçak'ın sözlerindeki ifadelere dikkat etmeye başlamıştır.

5-10 KİŞİYİ BİLE YÖNETEMEZDİ

Koçak Yarbay Mustafa Kemal'den "Yarbay Mustafa" diye söz etmektedir. "Yarbay Mustafa"dan öyle sözler ile bahsetmektedir ki, aileler olayı anlamaya çalışır.

Bu Yarbay Mustafa, tarih sahnesine tamamen tesadüf eseri çıkmış, aslında onu Alman komutan Gelibolu içlerinde bir yere gözden uzak olsun diye attıklarını hayatında 5-10 kişiyi bile yönetmediğini, zaten şansı yaver gitmeseydi kahve köşelerinde emekliliğini yaşayıp gideceğini alaycı bir dille söylemektedir.

Kimdir bu tarih sahnesine tesadüfen çıkan, şansı yaver giden, hayatında 5-10 kişiyi bile yönetemeyen Yarbay Mustafa...

YARBAY MUSTAFA YETENEKSİZDİ

En sonunda bir öğrenci ailesi dayanamaz "Yarbay Mustafa diye bahsettiğiniz Mustafa Kemal mi?" diye sorar. Koçak "Evet" der. Aileler şaşkındır.

Öğrenci ailesi devam eder: "Neden hiç Mustafa Kemal demediniz?" Koçak "Tarih o gün ki oldukları görevle yazılır" der ve öyle bir ifadeyle devam eder ki salona bir şok daha yaşatır:

"Zaten Yarbay Mustafa itaatsizlikten görevden alındı." Koçak, "Yarbay Mustafa"nın görevden alınmasının "nedenini" ise bakın hangi ifadeyle anlattı: Yeteneksizdi.

SIRA ÇANAKKALE ZAFERİ'NE SALDIRIDA

Koçak, Atatürk'e saldırısını bitirdikten sonra, ÇANAKKALE Zaferi'ne dil uzatmaya başladı. Koçak'a göre, aslında ÇANAKKALE Savaşı'nın galibi Türk Milleti değil, Almanlardı.

Türk Milleti zaferi, Almanlar kutlamaya başladıktan sonra kutlamaya başlamıştı. Prof. Dr. Cemil Koçak'ın sözleri bunlarla bitmedi.

Devam etti: Kime sorsan dedesinin ÇANAKKALE'de şehit olduğunu, bir tek savaş ÇANAKKALE de mi olmuş, niye diğerleri anılmıyormuş...

Konferans, Koçak'ın bu "değerlendirmeleri"yle sona erdi.

Editör: TE Bilisim